Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil holde kommercielle radioer til ilden
Fredag 3. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio skal ikke have monopol på at spille blød popmusik, siger radiodirektør Leif Lønsmann i dag til Berlingske Tidende som en kommentar til, at DRs DAB-kanaler, DR Soft og DR Boogie, sender samme slags musik som de kommercielle stationer. Lønsmann mener i øvrigt slet ikke, at DR spiller den samme musik. "Vores kanaler har meget mere varieret, kantet, udfordrende, eksperimenterende, spændende musik end for eksempel Sky Radio. Vores to kanalers eksistensberettigelse er, at vi synes at vi gør det anderledes og bedre end dem", siger Leif Lønsmann.
Når DR sender så mange forskellige radiokanaler - 17 i alt - er det iflg. Lønsmann fordi "de fleste har nok i få kanaler, så derfor har vi brug for mange kanaler".

Radiodirektøren peger i øvrigt på fire ting som forudsætninger for, at DAB kan blive en succes. For det første skal der være DAB sendere over hele landet. For det andet skal der sendes noget andet på DAB end på FM. For det tredje skal priserne på DAB-modtagere ned på et fornuftigt niveau og endeligt for det fjerde skal kendskabet til DAB forøges.

Lønsmann er ikke i tvivl om at fremtidens radioudsendelser bliver digitale. Han peger på erfaringerne med anden teknologi, der viser at noget skal have været fremme i godt 15-20 år, får det slår igennem. F.eks. begyndte DR at sende tv i 1951, men det var først 16 år senere, at halvdelen af danskerne havde et fjernsynsapperat.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -