Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Rekordstor bøde til Emap for 3. gang
Tirsdag 20. juni 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radioselskabet Emap har - som ejer af London-stationen Kiss FM - fået en bøde på 175.000 pund (godt 1.9 mio. kr.). Det er den højeste bøde, Ofcom nogensinde har uddelt til en britisk eller nordirsk radiostation. Emap har i øvrigt den tvivlsomme ære også at have modtaget den næststørste og tredjestørste bøde. Den nye bøde skyldes Kiss FM's tidligere morgenvært Bam Bam (Peter Poulton), der forlod stationen i april måned efter 7 år.
I løbet af et år har Ofcom modtaget ti klager over Bam Bam, og det drejer sig bl.a. om telefonopkald, hvor Bam Bam ringede til en kinesisk forhandler af lægeurter og spurgte efter penisforlængende midler. I et andet tilfælde havde Bam Bam behandlet en mand, der netop var blevet fyret, på en måde, som Ofcom betegner som "totalt uacceptabelt".

Ofcom udtaler, at der i udsendelserne på Kiss FM er blevet udvist en alvorlig mangel på forståelse af konsekvenserne af deres handlinger og at radiostationens opførsel var uforenelig med den nødvendige omhu, som radiostationer anstændigvis må forventes at tage for at undgå urimeligheder og uberettigede krænkelser af privatlivets fred.

Efterfølgende har både Kiss FM og Bam Bam erkendt, at man gik over stregen i de to tilfælde.

De otte andre klager, som Emap er blevet dømt for, handler om "upassende" materiale - så som stødende sprog og seksuelt indhold, der blev sendt på tidspunkter, hvor det var sandsynligt at børn lyttede med. Blandt andet blev der diskuteret gruppesex, og ord som "fuck", "wanker", "prick" og "muff" blev anvendt i æteren.

Tidligere har Emap slået rekorden med de største bøder to gange. Sidst for selskabets station i Manchester, Key 103, hvor studieværterne fremkom med en række racistiske bemærkninger og lavede sjov med drabet på et britisk gidsel i Irak. Forrige gang var det Emap-stationen Hallam FM, der fik den hidtil største bøde. Den fik man pga. tilskyndelse til kriminalitet, en unødig beskrivelse af pædofili samt opmuntring og seen igennem fingrene med voldtægt.

Det er antageligt pga. Emap's tidligere overtrædelser, at Ofcom har valgt at give Emap den store bøde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -