Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR P4 mindes Arne Myggen
Torsdag 28. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P4 sender et mindeprogram om Arne Myggen lørdag 30. april kl. 13. Det er Jørgen de Mylius, der tegner et portræt af den afdøde radiomand.
DR skriver i dag torsdag i en pressemeddelese om Arne Myggen:

Alle danskere fra 50'erne og opefter vil huske Arne Myggen - eller Arne Hansen som han er døbt. I 60'erne blev han det store danske radionavn - især sammen med Claus Walther, med hvem han skabte radiosuccesen: 'Hvornår var det nu det var?', der hver søndag og torsdag havde mere end to mio. trofaste lyttere.

På Giro 413 blev han 60'ernes elskede vært, og gav programmet nye toner og lyttere. Han var en herligt provokerende spasmager, og det var da også ham der fandt på, at folk ikke kunne få en hilsen igennem medmindre de havde samlet pengene ind i ét eller andet mærkværdigt objekt - og hans iderigdom satte sandelig gang i lytterne. Den dag i dag tror lytterne stadig at det er en forudsætning at man tager diverse BH´er, sovsekander og sutsko i brug for indsamlingen!

Arne Myggen var fra Jylland, hvor han trådte sine barnesko i Fredericia, blev journalistelev i Horsens, og han lagde aldrig sin karakteristiske østjydske dialet fra sig. Dette var også med til at gøre ham kendt, for denne dialekt var bestemt ikke almindelig i radiofonien i midten af 60'erne.

Det var underholdningen og satiren, der var Arne Myggens hjemmebane - og det er ikke så få serier hans karakteristiske dialekt har lagt stemme til - og det i en tid, hvor DR var enerådig i æteren og en DR vært blev landskendt på rekordtid. Det var elskede DR-Titler som Ugens Mygstik, Morgennisserne, Lørdagsbal, Glimt fra Revyerne o.l.

Udenfor Radioen kom han bestemt også til at sætte sit præg på underholdningen - især på revyscenerne. Han leverede masser af bidende tekster til landets revyer og blev efterhånden fast leverandør af Dirch Passer-monologer. Og alene kunne han også. Han blev stand-up-komiker inden vi overhovedet kendte det begreb.

Middelmådigheden huede ikke Myggen. Han skrev en lang række bøger - herunder 'Kunsten af hedde Hansen' og straks derefter sløjfede han sit fødenavn og tog øgenavnet Myggen til sig.

Og på et tidspunkt blev den danske middelmådighed - især i Danmarks Radio - for meget for Hr. Myggen. Han valgte at emigrere til et land, hvor der var lidt højere til loftet, og siden 1972 har han boet i Californien. Og her var det så han døde i går - efter længere tids sygdom.

P4 hylder den gamle, stolte, iderige, provokerende radiovært med et program lørdag eftermiddag kl. 13.03. Her vil Jørgen De Mylius tegne et portræt af Myggen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -