Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fem ugers tema om islam på DR P1
Onsdag 17. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Under overskriften 'Islams ansigter' zoomer DR fra den 29. august og fem uger frem ind på muslimsk hverdagsliv i Danmark. Det sker på P1 alle hverdage kl. 11.30-12.00 med genudsendelse kl. 19.30.
Lytterne kan se frem til en udfordrende opdagelsesrejse, skriver DR i en pressemeddelelse om den nye programserie. Det bliver et dagligt møde med islams mange ansigter og udlægninger. Og et møde med fordomme, modsætninger og overraskelser.

Koranskoler, ramadan og fredagsbøn. Muslimsk dating, islamisk kvindegymnastik og teenagepiger med slør og designerjeans. Islams ansigter er mange, og måske flere end man umiddelbart forestiller sig.

Gennem 25 udsendelser tager P1 lytterne med til højtider og hverdagsbegivenheder, der skildrer livet fra fødsel til død hos muslimer i Danmark. Og med afsæt i dagens tema diskuterer en række gæster i studiet de religiøse, samfundsmæssige og politiske problemstillinger og perspektiver, der knytter sig til religionen islam.

Den gennemgående vært i udsendelserne er journalist Jon Kaldan, mangeårig udenrigsreporter for DR Nyheder og siden korrespondent i Moskva og Washington.

Han siger, at islam er meget andet end konfrontation og krig: "Vi vil forsøge at vise islam som en verdensreligion med en stor spændvidde og mangfoldighed. At der, i modsætning til hvad både kritikere og mange muslimer selv mener, ikke findes én sandhed eller udgave af islam. Serien på P1 skal oplyse og debattere, men også give et indblik i islamisk kulturliv, mytologi og poesi”, siger Jon Kaldan.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -