Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mikael Bertelsen får Polka Verner-pris
Mandag 15. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lige nu er Mikael Bertelsen på plejehjem på P1 i en programserie hver mandag. I weekenden var han kommet i anderledes ungdommeligt selskab, da han var til Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Her blev han den ene af årets to modtagere af Polka Verner Legatet på 99.000 kr.
Polka Verner Legatet bliver givet til personer, der har gjort en særlig indsats i musik- eller underholdningslivet. Mikael Bertelsen får specifikt prisen ”for sine uforudsigelige, skævt underholdende og tankevækkende livtag med virkeligheden – både på radio og tv”, som det hedder.

Senest har det for eksempel været i programmerne ’Læsegruppen Sundholm’ og ’Bertelsen på Caminoen’ på DR2 samt i ’P1 på plejehjem’.

Den store kulturpris blev uddelt i to portioner i Skanderborg, og årets anden modtager af ligeledes 99.000 kroner, var sangeren Povl Dissing. Han blev hædret ”for at fortolke blues på sin helt egen måde”.

Mikael Bertelsen siger selv, at han har en helt særlig grund til at være stolt over Polka Verner-legatet.

”Da jeg startede med at lave tv, ville Euroman lave et interview med mig. Det ville jeg kun, hvis jeg måtte komme på forsiden. Det måtte jeg ikke, da jeg ikke ville sælge i Jylland,” siger han og fortsætter:

”Jeg ser det her som et adelsmærke fra fastlandet og selveste ’Smukfest’. Nu kan jeg endelig lægge den episode bag mig,” griner han.

Polka Verner – alias Finn Grunnet Sørensen, var trommeslager i Erling Erling & Trio, der i perioden 1988 til 1997 hvert år gav et spektakulært og underholdende show på festivalen i Skanderborg. Han døde i 2003, kun 46 år gammel, og pengene til Polka Verner Legatet, som er indstiftet af Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt, kommer fra en række auktioner og donationer skænket festivalen samt fra festivalens samarbejdspartnere.

’P1 på plejehjem’, som bliver sendt hver mandag klokken 20.03 på P1 for øjeblikket, er Mikael Bertelsens sidste programserie for DR, inden han går til den nye radiostation Radio24syv.


Foto: Mikael Bertelsen på plejehjemmet Sølund i København. (Fotograf: Kim G. Hansen. © DR)




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -