Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs FM frekvenser med i replanlægning
Tirsdag 19. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når der næste år skal ryddes op på FM båndet for at sikre en mere effektiv udnyttelse af FM båndet, skal DRs frekvenser også med i replanlægningen. Det vil indebære, at DR og lytterne skal vende sig til nye frekvenser for DRs fire FM-kanaler. Det oplyser Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde til Berlingske Tidende.
Målet med oprydningen er at give plads til både nye kommercielle landsdækkende og regionale radiostationer samt øge sendestyrken og kvaliteten for de eksisterende radiostationer. Berlingske nævner, at der skal skabes plads til mindst to (sic!) nye kommercielle landsdækkende radiostationer.

Der er samtidigt overvejelser om at sikre Radio 100FM mulighed for at sende i hele Danmark, men et sådant forslag ventes at skabe problemer i forhold til Sky Radio, der har betalt betydeligt mere i årlig koncession for at være landsdækkende.

Det ventes at der inden sommerferien sker et EU-udbud, og derefter kan der laves en politisk aftale i løbet af et halvt til helt år.

"Næste skridt bliver en auktion om de nye radiofrekvenser - sandsynligvis i løbet af 2006. Og hvis alt går vel, kan de nye radiostationer dermed gå i luften i andet halvår af 2006", siger Dansk Folkepartis medieordfører, Peter Skaarup til Berlingske.

Skaarup oplyser, at de nye frekvenser sikkert vil blive solgt til højest bydende. Han mener, at der udover DRs fire kanaler og Sky Radio og Radio 100FM til hele landet, skal sikres 2-3 ekstre landsdækkende kommercielle radiokanaler samt nogle regionale.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -