Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstres forslag er "langt ude"
Tirsdag 22. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Venstres forslag til en ny medieaftale, der bl.a. indebærer at P3 skal fjernes fra FM-båndet om et år, får ikke nogen venlig modtagelse fra DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen. Han kalder det "et slet skjult forsøg på at ødelægge DRs radiokanaler", og siger at forslaget er så langt ude, at han har svært ved at forholde sig til det.
Venstre ønsker, at P3 skal lukkes på FM-båndet allerede i løbet af 2011 og derefter kun skal sende på DAB og på nettet. I stedet skal P3s FM-frekvenser udbydes til en kommerciel radio. Så skal P2 og P4 lukkes på FM i hhv. 2013 og 2014. Endelig foreslår Venstre, at P4 skal fjernes fra DR og i stedet samles i en ny enhed, der skal stå for P4 og TV 2 regionerne.

Bestyrelsesformand for DR Michael Christiansen siger til Berlingske Tidende, at han ikke kan tage forslaget om at erstatte P3 med en mere eller mindre ligegyldig udenlandsk radiokanal alvorligt.

"Vi vil gerne være med til at drive DAB frem, ligesom vi har drevet det digitale tv-signal. Men ingen har fundet på, at lukke DR1 eller DR2 ned på det analoge net før alle overgik til det digitale rv-signal. Det er så langt ude, at jeg har svært ved at forholde mig til det. Der kommer ikke flere annoncer til de kommercielle radioer ved at ødelægge DR," udtaler bestyrelsesformanden.

Han peger også på, at DRs radiokanaler udgør et sammenhængende koncept, hvor der er noget for dem, der er til ordet og til den klassiske musik, men også til dem, der er til moderne dansk musik.

"Forslaget lader fuldstændig hånt om den moderne danske musik ved at flytte den over til DAB på et tidspunkt, hvor der ikke er tilstrækkelig dækning. Den danske musik vil blive den store taber," fastslår Michael Christiansen.



Annonce:
Ingen er billigere en BIVAs webshop. Se selv, klik her







Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -