Den første store satsning er lanceringen af den fjerde landsdækkende FM-kanal, P2 Musik & Kultur, men derudover er en række nye kanaler på DAB og internet i støbeskeen. Kun på AM har DR ingen ambitioner.">
Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR satser på mindst 20 kanaler inden 2005
Onsdag 25. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har netop fået tildelt den 4. landsdækkende FM kanal, men DRs planer går langt videre. Radiodirektør Leif Lønsmann siger: "Inden 2005 vil DR formentlig kunne tilbyde mere end 20 radiokanaler med tilsammen mere end 150.000 timers radio om året. Det lyder svimlende, men er den kommende digitale radio-virkelighed".
Den første store satsning er lanceringen af den fjerde landsdækkende FM-kanal, P2 Musik & Kultur, men derudover er en række nye kanaler på DAB og internet i støbeskeen. Kun på AM har DR ingen ambitioner.

Tildelingen af den 4. landsdækkende kanal (FM4) til DR gjorde det muligt for DR ikke bare at tilbyde en række nye programmer med kulturstof og klassisk musik, men også at lave en klare profilering af P1 og opfylde et længe næret ønske om at lade P4 sende om aftenen.

"Festen" for den gamle statsradio i Rosenørns Allé stopper dog ikke her. I den kommende tid sker der et kraftig satsning på udbredelse af DR programmer via DAB og ved hjælp af streaming på internettet.

De første nye DR kanaler, der kun sendes på DAB og via nettet var DR Klassisk, der startede 11. juni 1999 og senest "SKUM", der startede startede 8. januar 2001. SKUM er en hitradio for de 12-25 årige og den suppleres indenfor de næste par uger af to nye SKUM kanaler. Peter Genild fra DR Ung fortæller til radionyt.com, at "SKUM 2" nærmest bliver en "lysebrun" kanal med hovedvægt på den moderne R&B suppleret med den melodiøse del af Hip Hop musikken. "SKUM 3" bliver til gengæld en kanal med alternativ rock.

Næste DAB og internet-kanal bliver (som omtalt i radionyt.com 13/3 og 19/3) "PLUS", der bliver en ren genbrugskanal med "det bedste fra DR’s kanaler – før og nu". Denne nye DR kanal er berammet til at gå i luften den 1. maj 2001.

Dermed kommer DR’s DAB multipleks til at bestå af flg. ti kanaler: "PLUS", "P1", "P2musik" (her sendes DR Klassisk i dagtimerne), "P3", "P4 København", "P4 Midt & Vest", "Special" (det er det samme som mellembølgeprogrammet med bl.a. fiskerinoteringer), "Nyheder" (det er den seneste radioavis i loop), "Demokratikanal" (kortbølgeprogrammet fra Radio Danmark og Folketingstransmissioner) samt "SKUM".

Sammensætningen af denne DAB multipleks vil dog løbende blive ændret, da DR fremover primært vil satse på tilbud og programmer der ikke samtidigt er tilgængelige på FM. Udover DR Klassisk, SKUM og PLUS er det planen at lave en national version af P4 – således at der på DAB kan høres et andet tilbud end DRs ni regionalradioer, der ikke i kommer på DAB i første omgang.

I en "anden bølge" gør DR sig overvejelser om at starte fire nye DAB kanaler: "DR Junior" (en 24 timers radiokanal for børn), "DR Gyldne Timer" (genbrug fra DR Radios righoldige radioarkiv), "DR Jazz" og en "DR Dansk". Disse kanaler vil antageligt også blive streamede på internettet.

Særligt børneradio har DR fokus på i den kommende programstrategi. "De seneste års udvikling har vist, at den traditionelle børneradio bestående af enkeltprogrammer i de forskellige kanalers flow ikke høres af børnene og samtidig generer de øvrige lyttere", hedder det fra DR Radios Chefredaktion. Derfor er det nødvendigt at lave en målrettet kanal for børn der er tilgængelig døgnet rundt. Børn er som bekendt hurtigst til at tilegne sig nye medier, og derfor er det nærliggende for DR at starte en ren børnekanal – "DR Junior" på nettet og via DAB. I første omgang vil der ske en styrkelse af DRs hjemmeside for børn, Oline, hvor radio, musik og anden lyd integreres.

DR Radio lægger med andre ord op til en stor aktivitetsforøgelse i de kommende år. Kun på ét område er DR helt uden ambitioner og visioner. Trods muligheden for at sende to landsdækkende radiokanaler på hhv. lang- og mellembølge fra Kalundborg, har DR ingen planer om andet end at fortsætte med fiskerinoteringer, vejrmeldinger og korte fremmedsprogede nyhedsudsendelser her – som afbrydelser af P1, P3 og P4 retransmissioner. Dette står i skærende kontrast til stort set resten af Europa, hvor der arbejdes intensivt med at udvide tilbuddene på lang- og mellembølge – fra både Public Service stationer og ikke mindst fra nye og eksisterende kommercielle stationer. Dette skal ses i lyset af at en kommende digitalisering af AM området (DRM) vil få lydkvaliteten af lang- og mellembølge udsendelser op på niveau med FM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -