Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SF positive overfor FM5 og FM6
Mandag 13. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Public service må ikke svækkes og det er vigtigt at støtten til de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer ikke nedsættes siger SF i en kommentar til det nye medudspil. Og så er SF positive overfor både FM5 og FM6.
SF's medieordfører Aage Frandsen (billedet) siger om regeringens medieudspil, at det er afgørende for SF, at der er public service kanaler, der bringer udsendelser, der er oplysende, debatskabende og engagerende.

Forslaget om, at DR skal udlicitere 20 % af programproduktionen, vil være noget nær en katastrofe for DR som kulturinstitution, og vil givetvis få som konsekvens, at nogle af DR's egne store produktioner ikke vil være at finde i fremtiden, mener SF. Også forslaget om, at DR skal have en såkaldt professionel bestyrelse, som udpeges af kulturministeren, kan få meget alvorlige konsekvenser. Den nuværende form for bestyrelse, hvor hovedparten udpeges af Folketinget, sikrer den politiske bredde, hvilket der ingenlunde vil være sikkerhed for i fremtiden med regeringens udspil, mener Aage Frandsen.

På radioområdet er SF positiv overfor, at der gøres plads til både en FM5 og FM6, hvor 5’eren skal drives som en kommerciel kanal, som det også var aftalt i det gamle medieforlig, med en nyhedsdækning på niveau med DR.

SF finder det også vigtigt, at der i fremtiden vil være lokale radio- og tv-stationer. Det gælder både kommercielle og ikke kommercielle stationer. De sidste forudsætter en væsentlig offentlig støtte svarende til det nuværende niveau på ca. 60 mio. kr.. Regeringen har foreslået at dette tilskud nedsættes til 25 mio. kr. årligt.

Der er meget i regeringens medieudspil, som er det modsatte af SF's mediepolitik, men SF erklærer sig alligevel parate til at samarbejde med regeringen, udtaler Aage Frandsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -