Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 2 A/S klar med de første chefer
Fredag 4. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
Den nye landsdækkende radiokanal som SBS skal drive ansætter Niklas Nordén som programchef og Rebecca Bach-Lauritsen som assisterende programchef.

To markante radioprofiler er nu på plads som programchef og assisterende programchef på Radio 2 A/S – det selskab, som har overtaget den femte landsdækkende radiokanal fra TV 2 Radio.

Niklas Nordén er tiltrådt som programchef og Rebecca Bach-Lauritsen som assisterende programchef. Den nye radiokanal går i luften efter sommerferien. Ifølge forlydender sker det den 1. september.

Svenske Niklas Nordén kommer med 20 års erfaring fra radiobranchen og har som rådgiver været med i en række succesfulde lanceringer af radiokanaler i Europa – senest i Norge, Belgien og Slovakiet. Fra 2003 til 2005 var han programchef på Radio 100FM og har derfor et godt kendskab til det kommercielle radiomarked i Danmark.

”Jeg glæder mig over at være tilbage på det danske marked igen. Jeg ser store muligheder i denne landsdækkende kanal og har en tro på, at tredje gang er lykkens gang,” siger Niklas Nordén med tanke på, at Radio 2 A/S er det tredje selskab, der skal drive FM-kanalen.

”Vi har et meget fokuseret hold med stor radioerfaring fra både Danmark og fra den internationale radioverden. Jeg ser frem til, at vi sammen skal lancere en landsdækkende kanal, som danskerne vil lytte til,” fortsætter han.

Rebecca Bach-Lauritsen har arbejdet med radio siden 1992, primært som studievært. Hun har blandt andet været på MixFM og på DR, hvor hun både var på P3 og studievært på børneprogrammet ’Fjernsyn for dig’. Senest har hun været studievært og assisterende programchef på The Voice.

”Jeg har besluttet, at det er radio, jeg vil arbejde med, og så er det jo en gylden chance at få lov at være med til at starte en landsdækkende radio op fra bunden. Jeg har været studievært i mange år, men nu er det den anden del af radioarbejdet, jeg brænder for. Som assisterende programchef skal jeg både være med til at bygge vores værdigrundlag op og holde kursen. Samtidig får jeg en række praktiske opgaver som at caste værter og finde på koncepter,” forklarer hun og fortsætter:

”Som landsdækkende kanal skal vi tænke bredt. Kommerciel radio har tit en tendens til at blive en parodi på sig selv. Det skal vi undgå – ved at lave nogle programmer, der er noget værd for lytterne,” siger Rebecca Bach-Lauritsen.

Radio 2 A/S er stiftet af TV 2 A/S og SBS Radio A/S med det formål at drive det femte FM-netværk. Hans van Rijn, group programme director hos SBS Broadcasting, siger om de to nyansættelser:

”Det glæder mig, at vi allerede nu har fået to så markante profiler ombord. Vi har fulgt Niklas’ arbejde gennem flere år og har altid været meget imponeret over hans resultater. Vi håber, at hans store erfaring med radio og det danske marked kan bidrage til, at den nye kanal kommer godt fra start.

Rebecca har et fantastisk øre for kvalitetsradio og har gjort et meget stærkt indtryk i sin korte tid hos SBS Radio, på The Voice. Hun har prøvet kræfter med både DR og med kommerciel radio, og jeg er sikker på, at hun bliver en absolut gevinst for den nye station,” slutter Hans van Rijn.

Tidligere i denne uge har vi omtalt selskabet ’New Radio’ som det selskab, der skulle drive FM 5-netværket. ’New Radio’ var dog en arbejdstitel og driftselskabets navn er Radio 2 A/S. SBS holder stadig kortene tæt på hånden hvad angår et ’on-air navn’.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -