Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jauert tror på vækst i DAB-lytningen
Onsdag 8. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Siden Gallup begyndte at måle DAB-lytningen i slutningen af 2008, har andelen af DAB-lytningen ud af den samlede radiolytning i Danmark ligget totalt stille på 8 pct. - mens FM-lytningen stabilt har ligget på 90 pct. Med lanceringen af nye delvist værtsbaserede kanaler som P6 Beat og P7 Mix vil dette måske ændre sig. Det vurderer lektor i medievidenskab Per Jauert.
DR er i gang med at reducere de rene jukeboks-kanaler på DAB, for i stedet at lancere nye radiokanaler med studieværter. Omend kun i ganske få timer dagligt. Den nye P7 Mix sender således kun værtsbaserede udsendeser i 1/5 af sendetiden, mens 4/5 udfyldes af ren jukeboks-musik.

Men ændringen kan måske gøre de danske radiolyttere mere åbne for radio på digital manér, tror Per Jauert. Han siger i dag til gratisavisen 24timer:

"Det er vel stadigvæk kun 10 procent af radiolytningen, der finder sted på DAB eller nettet. Det har nok også haft noget med tilbuddene at gøre, der indtil nu har været ren musik. Det vil måske ændre sig."

Jauert fortsætter: "Selvfølgelig skal der ikke være for meget snak, så musikken kommer stadig til at fylde en hel del, men værter er et ønske fra mange. Det kan du se på lyttertallene for P3 og P4."

Selv om DAB-lytningen i Danmark kun ligger på 8 pct. af den samlede radiolytning, er DAB meget udbredt. Danmark er et af de lande i verden, hvor flest har adgang til min. én DAB-radio i husstanden.



Se også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=18337


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -