Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny ung flade på P1 søndag eftermiddag
Onsdag 22. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Søndag eftermiddag på P1 kommer fra den 1. september til at lyde noget anderledes end nu. DR samler tre af, hvad der kan kaldes, P1’s mest dynamiske og innovative programmer søndag mellem 14.30 og 18.30: "Ultralyd", "Uland på P1" og "Harddisken", der alle især henvender sig til unge lyttere.
Ultralyd – der skal sendes på P1 søndag 14.30-15.00 - er et nyt program, der "scanner den nulevende danskers identitet i en underfundig og følsom radiofonisk form". Videre om programmet skriver DR: "Redaktionen retter sine lydhøre mikrofoner mod almindelige og ualmindelige menneskers helt særlige historier og de begreber, tanker og erindringer, der aftegner vores kollektive bevidsthed. Hvert program har sit eget tema - f.eks. sko, kød og plastik - men temaet annonceres ikke på forhånd. Det fremgår i stedet lidt efter lidt af den uforudsigelige krydsklipning af interviews, dokumentaroptagelser, musik, lyde og arkivmateriale. Dog kan det afsløres, at de første programmer - naturligvis - må kredse om temaer som Æg, Sæd og Skabelse, og hvad deraf følger..."

Ultralyd efterfølges kl. 15 søndag eftermiddag af Uland, der dermed flyttes væk fra tirsdag aften. Programmet der udsprang af det tidligere populære søndagsaften ungdomsprogram "P4 på P1" har i efterhånden fire år leveret underholdning og stof til eftertanke – "i tidens toneklang" med de tre elementer Kronometer, Dokumentar og Tværs – og dét ændres der ikke på med den nye sendetid.

Hardisken sendes allerede nu søndag 17.00-18.30 og bevarer sin sendetid pr. 1 september. Harddisken er P1’s magasin om virkelighedens virtuelle verden – om fremtidsvisioner, informationssamfund og digitale drømme. Det er her lytteren kan høre om den nyeste teknologi og dens anvendelsesmuligheder - og det er her man kan få et indblik i nogle af de forandringer, den teknologiske udvikling fører med sig, politisk, samfundsmæssigt, kulturelt og fysisk.

Harddisken genudsendes onsdag 21.10–22.40, mens de to andre søndags eftermiddagsprogrammer – Ultralyd og Uland genudsendes søndag aften kl. 21-23.

Søndag aften kl. 23 genudsender P1 i øvrigt programmet "Kronsj" fra P3 samme dag kl. 11.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -