Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Halløj på Nordfyn - Radio Nordfyn reddes af 'hemmelig' kommunal konto
Fredag 18. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dét med at huske at søge det årlige tilskud i Styrelsen for Bibliotek og Medier til drift af ikke-kommerciel lokalradio er tilsyneladende en meget svær opgave. Endnu en station glemte fristen i år - nemlig Radio Nordfyn i Bogense. Dermed var stationen på vej mod den visse lukning. Men ved et tilfælde opdagede stationens leder, at den lokale kommune hvert år i budgettet havde afsat 16.000 kr., hvis Radio Nordfyn skulle finde på at søge. Så nu er Radio Nordfyn - på trods af mistet tilskud fra København - på vej til at blive reddet af et lokalt tilskud.
Undskyldningerne står i kø, når ansvarlige (?) lokalradiochefer skal forsøge at forklare, hvorfor de har glemt at søge det årlige og livsvigtige tilskud fra Styrelsen for Bibliotek og Medier. Farcen er den samme hver gang. Bortforklaringer og undskyldninger. Og så en ansøgning til Styrelsen om at få dispensation, og hver gang svarer Styrelsen nej.

"Hvis man vil have penge, må man holde sig orienteret, ellers skrider vores administration," siger specialkonsulent i styrelsen Henrik Birkvad til Fyens Stiftstidende og forklarer, at ansøgningsfristen både har stået på styrelsens hjemmeside og i dens nyhedsbrev.

Radio Nordfyns undskyldning var "forvirrende frister og travlhed".

"Fejlen er min, det erkender jeg," siger en ærgerlig leder af Radio Nordfyn John Aagaard, til Fyens Stiftstidende. Han forklarer, at han sidste år skrev fristen 22. september ind i sin kalender, men bemærkede ikke, at det var fristen på indsendelse af den kvittering, man får, når man har søgt støtten via nettet.

Og dermed mistede den ikke-kommercielle Radio Nordfyn et tilskud på 90.000,00 kr., og radioens overlevelse er ellers helt afhængig af tilskuddet fra Styrelsen.


Kommunal redning

Men der er udsigt til, at Radio Nordfyn overlever alligevel. Stationsleder John Aagaard har nemlig opdaget, at den lokale kommune har en 'hemmelig' post på budgettet -16.000 årlige støttekroner er nemlig afsat helt specifikt til Radio Nordfyn.

"Da jeg gennemgik kommunens foreslag til besparelser, fandt jeg tilfældigvis ud af, at støtten til Radio Nordfyn var i fare for at blive skåret væk," siger en overrasket John Aagaard.

Han anede ikke, at der de seneste adskillige år på det kommunale budget overhovedet var mulighed for at søge cirka 16.000 kr. til Radio Nordfyn, skriver Fyens Stiftstidende videre.

Men den var god nok. Kommunen havde afsat pengene, hvis radioen skulle få økonomiske problemer. Men med de årlige 90.000 kr. fra Styrelsen for Bibliotek og Medier, var der (jo) ikke behov for at søge de lokale støttekroner, og derfor var kommunen på vej til at fjerne de årlige 16.000 kr. i støttemulighed.

Men pengene er stadig afsat på budgettet for 2012, og også for 2011, så i princippet kan Radio Nordfyn søge for 2011 nu - og 2012 i januar - og dermed skaffe 32.000 vigtige kroner til den slunkne kasse.

Ifølge John Aagaard tog radioens afdøde leder Gert Sørensen - ufrivilligt - hemmeligheden om den kommunale støtte med sig i graven, da han døde i august sidste år.

Radio Nordfyn har eksisteret i 16 år og sender hver lørdag og søndag i ialt 15 timer på 94.2 MHz. Man sender fra nye lokaler (siden april måned) i Adelgade i Bogense, og omkring 20 frivillige medarbejdere holder stationen i gang.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -