Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv får marginal betydning
Onsdag 4. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når Radio 24syv går i luften 1. november, er det med forhåbningen om, at den kommer til at fremme taleradio-genren. Det siger både direktøren for den nye kanal og DRs kanalchef for P1. Forskere mener dog ikke, at den nye radio får nævneværdig betydning.
Direktør for Radio 24syv, Jørgen Ramskov fortæller til månedsmagasinet Lixen, der udgives af journaliststuderende på Syddansk Universitet, at målet med den nye radiokanal bliver "at lave en moderne, dynamisk taleradio, der bestemt kan yde P1 stærk konkurrence, og som bliver en radio , man regner med, og som har nogle programmer, der vil stikke ud og markere sig."

Kanalchef for P1, Anders Kinch-Jensen er med på, at P1 og Radio 24syv kommer i direkte konkurrence, men han tror også, at de to kanaler "får en fælles opgave med at øge interessen for taleradio i Danmark, som P1 pt. er ene om at give på landsplan."

Han vurderer, at P1 og Radio 24syv tilsammen vil kunne opnå en share (markedsandel af al radiolytning) på 10 pct. I øjeblikket har P1 en share på omkring 7 pct.

"Vi tror, at vi - sammen med P1 - kan få andelen af folk, der lytter til tale-radio, løftet. Vi går benhårdt efter at fange nogle lyttere fra P1, men hvis vores kanal også kan gøre P1 endnu bedre, gør det da ikke noget," siger Jørgen Ramskov.

Per Jauert, der er lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, siger, at Radio 24syv kommer til at skulle konkurrere med P1, og at det er en meget begrænset lytterskare, der er til den type radio. "Det bliver kun muligt at flytte nogle små marginaler," siger han til Lixen. Jauert vurderer, at P1 og Radio 24syv tilsammen vil kunne få en share på "op til 10 pct."

Medieforsker Klaus Kjøller mener heller ikke, at Radio 24syv kommer til at få den store betydning for dansk radio, idet både 24syv og P1 henvender sig til et forholdsvist lille segment. Det er radio for eliten, mener Kjøller og uddyber: "Den får marginal betydning, for det er en meget lille niche, den henvender sig til. Jeg tror ikke engang, at de lyttere, der hører P1, føler, at der er behov for en ny kanal," siger Klaus Kjøller.

Alligevel glæder han sig over, at P1 får konkurrence. Han ser frem til, at dansk taleradio kan blive "peppet lidt op".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -