Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioudstilling i København
Fredag 10. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvis man gerne vil genopfriske, hvordan de gamle krystal-radioapparater fungerede, kan det lade sig gøre når Arbejdermuseet på Rømersgade i København på fredag den 17. august åbner en særudstilling, der fortæller 75 års dansk hverdagshistorie med radio og tv.
Som tidligere omtalt i radionyt.com er det 75-års jubilæet for Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund der bruges som anledning særudstillingen på Arbejdermuseet.

Udstillingen viser hvordan det var en kompliceret affære at høre radio med de første krystalapparater, hvor det var nødvendigt at have teknisk indsigt for at få apparatet til at spille.

Statsradiofonien startede i 1925 under en socialdemokratiske regering. Allerede året efter organiserede arbejderne kampen om at få indflydelse på radioens indhold ad politisk vej, skriver Ritzaus Bureau. Lige siden har radio og tv været en næsten stående kampplads mellem forskellige lytterorganisationer og politiske interesser.

Arbejdernes Radioforbund arbejdede i 20’erne og 30’erne på at sikre så mange som muligt adgang til radio og senere til tv, sådan at enlige, arbejdsløse og ubemidlede også kunne bruge de nye medier.

Udstillingens belysning af danskerens hverdag med radio og fjernsyn begynder med krystalapparatet og fortsætter med radioens storhedstid i 50’erne, herunder også den blomstrende danske radioindustri i de år. Den videre udvikling over transistorradio til FM, bedre lyd, stereo og ghettoblasteren er nogle af milepælene, som vises på udstillingen

Udstillingens teknikhistorie bygges samtidig op omkring tidstypiske lyd- og billedklip fra DR, ligesom ældre eksemplarer af deres produktionsudstyr vises. Arbejdermuseet oplyser, at udstillingen slutter med at berøre den moderne dagligdags spørgsmål om mediekonvergens, digital teknik og satellittransmission

Udstillingen er åben i perioden 17. august til 21. oktober.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -