Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny rekord: Tilskud til 175 sendetilladelser
Onsdag 23. december 2009
Af Eric Larsen
 
Styrelsen for Bibliotek og Medier har offentliggjort oversigten over tildelte driftstilskud til lokalradiovirksomhed i 2010. Et rekordstort antal modtagere af støtte understreger, at der bliver flere og flere lokalradioer, der opgiver at sende kommercielt. Som sædvanligt er det Bent Hansen (billedet) fra KommunikationsCentret, der scorer det største beløb i driftstilskud, men også Jyllands-Posten og en lang række kristne vækkelsesprædikanter er også godt med.

En hel del sendetilladelser som indehaves af vækkelsesprædikanter er også kommet til fadet, selv om Erling Ilsøes mange sendetilladelser til DKN-radio ikke får en krone. Da flere sendetilladelser skal dele støttekronerne i 2010, betyder det fremover færre penge pr. station, så mange stationer må spænde livremmen ind. Dog ikke hos KommunikationsCentret i København, hvor man som sædvanligt løber med det suverænt største tilskud.

Det kommer til at gøre økonomisk ondt mange steder hos lokalradioerne i 2010.

Hvor det typiske standard-beløb til en station med fuldt tilskud i 2009 udgjorde 148.385 kr., så bliver det i 2010 sat ned til 112.933 kr. Samtidig er muligheden for at få et særligt forhøjet tilskud faldet bort, hvilket rammer studenter- og handicap-radioerne.

Derfor er det ikke nogen overraskelse, at mange lokalradioer spekulerer i at dele sig op i flere sendetilladelser. Men ved at følge, hvor mange støttekroner der sendes til den enkelte adresse, er det også i år muligt at opstille en liste over topscorerne:

Ligesom i de foregående år løber KommunikationsCentret (www.komc.dk) med et pænt million-tilskud, selv om støttebeløbene er blevet sat ned. På adressen i Hammershusgade 15 produceres der radio til København (2 sendetilladelser på 102.9), Frederiksberg (2 sendetilladelser på 92.9), Tårnby (4 sendetilladelser på 103.4) og Gentofte (GLR på 103.9). KommunikationsCentrets direktør Bent Hansen er også kontaktperson for Radio Nord i Fredensborg-Humlebæk (www.nord-fm.dk). 9 af de 10 sendetilladelser modtager det fulde støttebeløb på 112.933 kr., dog må GLR nøjes med 37.644 kr.

Men herefter bliver billedet mudret, da Jyllands-Postens erhvervsradio JP Radio er viklet ind i KommunikationsCentret.

JP Radio udsendes nemlig på Frederiksberg-frekvensen 92.9 i sendetiden som tilhører sendetilladelserne 'Radio Storkøbenhavn' og 'FTF-Frederiksberg'. Begge disse sendetilladelser har fået fuld støtte i 2009, og vil få fuld støtte (2 x 112.933 kr.) i 2010. Men Jyllands-Posten modtager også selv støttekroner, både i 2009 og 2010, til sin erhvervsradio.

Det samme signal fra JP Radio relæ-udsendes nemlig ikke kun på 92.9 fra Frederiksberg, men også på frekvenser i Fredensborg-Humlebæk, Gladsaxe, Helsingør – samt streames på internettet. Til dette modtager JP Radio 1 x 112.933 kr. i 2010.

På listen over topscorere målt i antal støttekroner følger herefter en række kristne vækkelses-bevægelser.

Pinsekirkens UCB Radio (http://www.ucb.dk/overview.htm) tager andenpladsen. Fra studierne på Amager udsendes UCB og NewFM på frekvensen 103.4, samt Rhema Radio på Københavns 106.3. Desuden produceres radio til UCB-aflæggerne i Holbæk, Esbjerg og på Bornholm. Alle 6 sendetilladelser får det fulde støttebeløb i 2010, hvilket indbringer 677.598 kr.

Nordisk TV Mission (www.nordisktvmission.org) har fået etableret sig herhjemme som lokal-tv producent i stor stil, især gennem Erling Ilsøes DKNET-TV. Men et tilsvarende radioprojekt bestående af 14 nye sendetilladelser til DKN-Radio bliver svært at få i luften, da ingen af sendetilladelserne har fået del i støttekroner for 2010.

En anden del af Nordisk TV Mission, Glory Media i Ballerup (www.glorytv.dk), fik tildelt 7 sendetilladelser til lokalradio, og af disse har 5 fået tildelt fuld støtte for 2010. Det drejer sig om Glory FM-stationer i Ballerup (skal sende på 92.7 fra Smørum), Fjerritslev (skal sende på 90.9, som deles med bl.a. Midtfjord Radio), Grenaa (skal sende på Anholt-frekvensen 107.9), Skjern (skal dele 96.4 med Radio Ådalen) og Sorø (skal dele 104.9 med Radio 1049).

I alt betyder det et tilskud for 2010 på 564.665 kr., men det er ikke nok til at redde de to sidste Glory FM-sendetilladelser, som man har fået tildelt i Odsherred og Ringe.

Tommy Josefsson fra Nordisk TV Mission siger til Nordvestnyt.dk, at man blev overrasket over, at Mediesekretariatet var så generøse i deres uddeling af sendetilladelser og sendetimer, og man har derfor måttet erkende, at man ikke kan overkomme at udnytte alle de tildelte sendetilladelser. Det betyder, at man afleveret sendetilladelserne til bl.a. Glory FM Odsherred og DKN-Radio Odsherred tilbage til Mediesekretariatet.

TOP TV & Radio (www.toptvr.com) er også nye på den danske mediescene, men man sender allerede nu lokal-tv i 3 regioner under navnet More2Life TV. Og nu skal man så have sine 5 radio-sendetilladelser i luften, i henholdsvis Albertslund (94.5), Frederiksværk (98.2), Hvidovre (95.2), Lyngby (107.4) og Roskilde (97.8), hvilket giver et samlet støttebeløb på 564.665 kr. Top Radio har adresse hos frikirken Carol Krogstrup Ministries i Helsingør (www.carolkrogstrup.com), men interessenterne bag Top Radio tæller bl.a. også Copenhagen Miracle Center, Zion Temple of Denmark og Kirkernes Integrations Tjeneste.

En lang række andre lokalt forankrede stationer følger herefter på oversigten over støttekroner. Ringkøbing Lokalradio (www.radioringkobing.dk) får fuld støtte til sine tre sendetilladelser (som udover moderstationen også tæller Service-Radio og Weekend-Radio).

Ligeledes er der 3 støttechecks til Radiohuset i Vejby i Nordsjælland (www.radiokattegat.dk), til sendetilladelserne Radio Kattegat, Antenne Nordsjælland (Radio 2’eren) og Radio Jet FM.

Mediehuset Aarhus (www.mediehusaarhus.dk) får støtte til sig selv plus aflæggerne Radio Bazar og U-Radio, mens 'Nærradioerne i Hinnerup' (www.lokal-radio.dk) får støtte til Hinnerup City Radio, Morgen FM og Weekend FM.

3 støtteberettigede sendetilladelser på samme adresse er dog undtagelsen, men ganske mange har 2, f.eks. Radio Odsherred/Inforadio Odsherred, Højderyggens Lokalradio/Højderyggens Weekendradio, Midtfjord Radio/KanalenFM, Amagerlands Lokalradio/Øen Amagers Lokalradio, Radio Rønde/Inforadio Syddjurs – eller Lokalradioerne i Brønderslevs Hele Byens Radio & Eagles FM – Byens Bedste Radio.

Særligt skal nævnes XFM i København og Lyngby, som er studenterradio for de ingeniørstuderende. I 2009 kunne de for deres 2 sendetilladelser få særligt forhøjet tilskud, og modtog 520.000 kr. i støtte. I 2010 må de nøjes med under halvdelen.

Endelig er der en række etablerede stationer, som af den ene eller anden grund ikke fik tildelt støtte i 2009. De overlevede kun ved at hutle sig igennem året med indsamlinger, kommunale tilskud, eller man har ligefrem måttet omstille sig til midlertidigt at sælge reklamer! 4 stationer er blevet lukket ind i varmen igen i 2010, det drejer sig om Radio Langeland, Radio Mølleå i Lyngby, Sengeløse Radio samt Radio Shalom i København.

Andre stationer er så til gengæld faldet fra, jf. historien om Hvidovre Nærradio, som havde overset ansøgningsfristen for 2010 (http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=16682). Her må man klare sig med sponsorater og kommunal støtte i det kommende år, mens de nye kolleger på frekvensen, Lokalradio Hvidovre og Glory FM, har fået fuld støtte.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -