Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Irland: RTÉ mister lyttere – lokale radiostationer går frem
Onsdag 15. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den statslige irske public-service radio, RTÉ, mister lyttere iflg. den nyeste JNLR/MRBI lyttermåling, der gælder juni 2000 til juli 2001. De uafhængige lokale stationer går 1 % frem og har nu 44 % af al radiolytning i Irland. Sammen med den landsdækkende Today FM, der har en share på 8 %, er de kommercielle dermed fortsat markedsførende.
Selv om RTÉ samlet mister lyttere er snakke-kanalen RTÉ Radio One med en share på 26 % og popmusik-kanalen 2FM med en share på 19 % dog fortsat de største og mest aflyttede radiokanaler i Irland. Radio One’s populæreste programmer, så som "Morning Ireland", The Gerry Ryan Show og "Today" med Pat Kenny har tilmed alle fået flere lyttere.

RTÉ’s kanal for kunst, kultur og klassisk musik Lyric FM går tilbage og opnår nu en share på kun 1 %.

Den landsdækkende kommercielle, private station "Today FM", har fortsat langt igen til et markant gennembrud. Stationen går ganske vist en smule frem, men noteres med samme share på 8 % som i sidste periode. Det er langt fra forventningerne.

I Dublin, hvor konkurrencen er speciel hård står RTÉ Radio One særligt stærkt med en share på 35 % (mod 26 % på landsplan). Blandt de kommercielle, uafhængige stationer ligger 98FM i spidsen med en share på 16 % efterfulgt af FM104 med 13 %. Den nye station Lite FM opnår en share på 10 %, hvilket betegnes som ganske pænt.

I Cork styrker Cork 96FM/County Sound sin førende position og noteres med en share på ikke mindre end 52 % af al radiolytning her i Irlands næststørste by.

I Donegal er Highland Radio den altdominerende station med en share på 66 %, hvilket gør det til dén lokalradio i Irland, der har den største markedsandel.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -