Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Public service i Europa under pres
Torsdag 9. september 2004
Af Thomas Nielsen
 
Samtidig med, at DRs troværdighed er til debat herhjemme, holder EU skarpt øje med både DR og EUs øvrige public service-stationer. DRs bestyrelse vil nu komme EU i forkøbet med en kulegravning af, hvad man skal og må - og hvad man absolut ikke må.
DR har andet at bekymre sig om end forskere, der - som Rockwool Fondens tidligere forskningschef, Gunnar Viby Mogensen - sætter spørgsmålstegn ved selve virksomhedens journalistiske troværdighed.

Der er også andre store spørgsmål, der trænger sig på.

Skal DR f.eks. fortsat kunne udgive bøger og CDer? Skal den statsfinansierede public service-station stadig have lov til at lave nyheder på Internettet? Og skal den blive ved med at udbyde chatsteder og rollespil til de unge seere og lyttere?

I dag gør DR det hele og lidt til, men det er langt fra nogen selvfølge, at DR får lov til at blive ved med den slags. EUs konkurrencedirektorat holder nemlig et skarpt øje med EUs public service-stationer, og for at komme kritikken i forkøbet har DRs bestyrelse besluttet at kigge hele virksomheden grundigt efter i sømmene.

"Man kan også spørge, om det overhovedet er en public service-opgave at sende spillefilm, når man efterhånden kan købe film på Internettet?. Og man kan spørge, hvad kriterierne er for, hvornår P3 kan kaldes public service, og hvornår P3 er ublu konkurrence over for kommercielle radiokanaler?" siger DRs bestyrelsesformand, Jørgen Kleener, til Berlingske Tidende.

Jørgen Kleener tilføjer, at DR selv skal holde et vågent øje med sin egen journalistik, og han peger i den forbindelse på, at britiske BBC netop nu bliver tilpasset. Det sker i kølvandet på Lord Huttons kritik af den verdensberømte public service-stations rolle i de tragiske omstændigheder, der i sidste ende førte til våbeneksperten David Kellys død.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -