Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P5 og P6 klar til auktion i april – men ny mellembølgekanal udskydes
Tirsdag 26. november 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om det var aftalt i medieforliget, at de ledige mellembølgefrekvenser skulle udbydes sammen med de to (næsten) landsdækkende FM-kanaler P5 og P6, har partierne bag medieforliget besluttet at fastholde DRs monopol på mellembølgeradio en tid endnu. Det sker efter indstilling fra Radio & Tv Nævnet i Kulturministeriet.
Fra Kulturministeriet har man nu udsendt udkast til en bekendtgørelse om udbud af den 5. og den 6. FM-kanal til høring hos en særligt udvalgt skare af brancheorganisationer, interesseorganisationer o.a.

Af udkastet fremgår det at den 5. og den 6. FM-kanal skal udbydes ved en samtidig og åben auktion, hvor der løbende kan bydes indtil en vinder er fundet. Det understreges dog at de to kanaler ikke kan gå til den samme byder.

Den faste årlige koncessionsafgift for P5 er mindst 5 mio. kr. og for P6 mindst 2 mio. kr. i hvert af de 8 år koncessionen løber. Dertil kommer en variabel afgift på mellem 2,5 og 15 % af omsætningen – samt gebyrer til Radio- og Tv Nævnet og IT & Telestyrelsen.

P5 skal bl.a. bryde DRs nyhedsmonopol på radiosiden og derfor er der særlige krav til indholdet af nyheder på P5 iflg. udkastet: Der skal sendes mindst 1.000 timers nyhedsudsendelser og magasinprogrammer årligt. Mindst 2/3 af nyhedsudsendelserne – ekskl. magasinprogrammer - skal placeres i tidsrummet 07-23. Endvidere fastsættes det, at der skal sendes mindst en times magasinprogram hver dag – eventuelt opdelt i udsendelser af minimum 15 minutter.

Sidste frist for kommentarer til ministeriets udkast til bekendtgørelse er den 20. december. Ministeriet forventer derefter at bekendtgørelsen kan træde i kraft i januar 2003 og at udbudsmaterialet kan være klar 1. marts 2003 og at selve auktionen kan finde sted medio april 2003.

Stik imod aftalen i medieforliget mellem regeringen og Dansk Folkeparti sendes de i snart 30 år ledige mellembølgefrekvenser alligevel ikke i udbud.

Radio- og Tv-Nævnet har begået et oplæg, hvori det fremgår at de ledige mellembølgefrekvenser først udbydes, når FM kanalerne er afsat. Nævnet finder, at mellembølgen mere er ”supplerende” til de to FM-kanaler, hvorimod FM kanalerne anses som værende mere ”komplementære”. Det har ikke været muligt for radionyt.com, at få en kopi af det bemærkelsesværdige notat fra Radio- og Tv-Nævnet, hvorfor det her desværre ikke er muligt nærmere at redegøre for nævnets begrundelser for det overraskende udspil.

Partierne bag medieforliget har valgt at følge indstillingen fra Radio- og Tv-Nævnet, oplyser fuldmægtig Julie Haagen fra Kulturministeriet til radionyt.com. Det indebærer at udbuddet af de ledige mellembølgefrekvenser skal overvejes nærmere og at hele processen med mellembølgefrekvenserne i hvert fald tidligst bliver sat i gang, når vinderne af de to FM koncessioner er fundet i midten af april 2003.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -