Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Angriber DAB forskelligt
Lørdag 25. januar 2003
Af Palle Bo
 
Danmark og England er sammen med Tyskland de lande i Europa, der er længst fremme med hensyn til dækning af digital radio, men de to lande angriber indføringen af DAB vidt forskelligt. Det fremgik af en session med titlen "Digital Musicradio" ved Radio Days.
Projektlederen for digital radio på Danmarks Radio, Karen Marie Zeuten fortalte, at DR har valgt at give lytterne otte tilbud, der alle kører automatisk uden værter, enten via genudsendelser fra DRs FM kanaler (DR Nyheder og DR Plus), transmissioner fra Folketinget eller via computerafviklede nonstopkanaler (DR Soft, DR Rock, DR Skum, DR Jazz og DR Klassisk).

"BBC 6 music", som er en af fem engelske DAB kanaler har derimod valgt en meget dyr strategi med et traditionelt formateret programformat.

Der findes dog automatiserede programmer, men "BBC 6 music" køres stort set som en traditionel analog station. Der er omkring 70 fuldtidsansatte på kanalen.

Anthony Bellekom fra "BBC 6 music" fortalte videre at der er tre grunde til at BBC er gået ind i DAB. Dels for at nå ud til minoriteter,, der ikke betjenes tilfredsstillende med de nuværende fem BBC kanaler på FM, dels for at udnytte de mange hundrede tusinde timers optagelser, som ellers blot samler støv i BBCs store arkiver, og dels for at være med til at promovere ny teknologo.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -