Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P2 går til søs med Sommertogt
Fredag 8. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
P2 går til kulturen fra en usædvanlig vinkel denne sommer. I tre uger i juli vil kunstnerinterview og musikreportager blande sig med mågeskrig, når P2 Sommertogt hver dag anløber en ny havn.
Seks dage om ugen kl. 15-18 fra mandag 11. juli til lørdag 30. juli vil P2s lyttere kunne følge med i kølvandet på kulturens danske sommersjæl. Undervejs vil redaktionen ikke alene opsøge de gode historier om lyslevende og afdøde kulturpersonligheder - den har også sat sig for at efterlade et spor i hver by. Hvert sted skal noget konkret være forandret, når ’Haabet’ atter kun kan ses som en krusning på horisonten.

P2s maritime redaktion består af: Helge Baun Sørensen, Helle Solvang, Carsten Andersen, Karin Fich, Hanne Møller, Michael Thouber, Birgitte Schmidt Andersen og Lars Søgaard. For dem er ’bølger’ og ’master’ normalt noget, der skal stå ’radio-’ og ’sende-’ foran. Ligesom ’Tango’ og ’Foxtrot’ er musik- og dansegenrer, snarere end søfartens kodeord for ’T’ og ’F’. Men mon ikke skipper Tonny Schnoor og hans mandskab skal få lært dem at kende forskel på styrbord og bagbord, inden togtet er omme.

Med ombord er også på skift fire ensembler: Alpha (med årets DR Kunstner Bolette Roed), Den Unge Danske Strygekvartet, Jutlandia Saxofonkvartetten og Trio Campanella. De leverer musikalske live-indslag og kan indgå i programmerne på alle mulige måder - for eksempel som en del af de lytter-happenings, som ’Haabet’ vil lægge skibsdæk til undervejs.

P2 Sommertogtet begynder i det nordjyske, i Limfjorden - en egn, der er fyldt med minder om nogle af dansk kulturhistories største personligheder; Johannes V. Jensen, J. P. Jacobsen, Thit Jensen, Thøger Larsen m.fl. Men man behøver ikke kunne litteraturens hovedværker udenad for at være med - nye læsere kan begynde med sommertogtet.

Derefter går turen til Læsø, hvor musikerfamilien Koppel har sommertilholdssted, og togtet fortsætter sydover sin jagt efter gode kulturhistorier til blandt andet Djursland, Samsø, Karrebæksminde, det sydfynske øhav, Sønderborg for til sidst at ende nogenlunde midt i landet, i Kolding. Et overblik over ruten ser således ud:

P2 Sommertogt, rute:

Mandag 11. juli: Fur
Tirsdag 12. juli: Thisted
Onsdag 13. juli: Livø
Torsdag 14. juli: Løgstør
Fredag 15. juli: Ålborg
Lørdag 16. juli: Læsø

Mandag 18. juli: Bønnerup, Djursland
Tirsdag 19. juli: Ebeltoft
Onsdag 20. juli: Ballen, Samsø
Torsdag 21. juli: Kerteminde
Fredag 22. juli: Skælskør
Lørdag 23. juli: Karrebæksminde

Mandag 25. juli: Nyborg
Tirsdag 26. juli: Ærøskøbing
Onsdag 27. juli: Sønderborg
Torsdag 28. juli: Fåborg
Fredag 29. juli: Årøsund
Lørdag 30. juli: Kolding


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -