Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioteatret et afsluttet kapitel
Fredag 14. september 2007
Af Knud Hyllested
 
Danske Dramatikeres Forbund har i pressen indrykket en regulær dødsannnonce for Radioteateret, der meldes afgået ved døden efter 79 år. Det sker efter, at DR Drama som led i nedskæringer og omlægninger nu er nede på fem medarbejdere, der fremover skal producere ”hurtige serier til travle lyttere.” Der er ikke længere lytterne til den gamle form, vurderer DR.
DR’s hæderkronede radioteater, der i årtier har bragt teateret direkte ud i stuerne til danskerne i alle landets afkroge, budt på epokegørende dramatik, givet nye dramatikere og skuespillere det store gennembrud og vundet adskillige internationale priser eksisterer ikke mere i den hidtil kendte form. Produktionen af de sidste timelange opførelser er afsluttet. De vil blive sendt til jul ”som et kærligt farvel til et format, som DR ikke skal producere mere,” meddeler DR i en pressemeddelelese.

Formand for Danske Dramatikeres Forbund, Nina Malinovski, betegner over for Berlingske Tidende DR’s beslutning som ”fuldstændig uhørt” og stiller sig uforstående over for den givne begrundelse om, at lytterne ikke længere er der. ”Det kulturskred og værditab, som vi er vidne til i DR, sker ikke i andre landes radiokanaler, som vi ellers sammenligner os med,” mener Nina Malinovski.

DR henviser på sin side til, at lytterne til radioteatret efterhånden er forsvundet. Hvor radioteatret i tiden før tv’s gennembrud kunne lægge gaderne øde, var der i 2006 mellem 21-32.000 lyttere til radioteatrets forestillinger.

Radio Dramas daværende chef Malene Kirkegåaard Nielsen forudsagde i 2005, da radioteatret blev flyttet fra P1 til P2, at ”tiden var løbet fra det glorværdige teater på FM-båndet,” hvis det ikke kunne hentes som podcast, når folk havde tid til at lytte.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -