Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere store danske lokalradioer klar med internet-streaming i juli
Fredag 23. juni 2006
Af Knud Hyllested
 
Nu bliver det snart muligt også at kunne lytte til den lokale favoritradiostation via nettet. En hel stribe af de store lokale kommercielle aktører melder, at de er klar til at streame i løbet af juli. Det længe nærede ønske muliggøres gennem en ny aftale med KODA og Gramex
Lokalradioerne vil anvende streaming teknikken RawFlow, hvor man som lytter i princippet sender signalet videre til næste lytter, der sender det videre til næste lytter osv. Denne teknik bygger på P2P (peer-to-peer) distribution, der i sin enkelthed giver uendelig kapacitet, og man vil således ikke opleve huller i lyden, når indkøringsfasen er overstået, ligesom den enkelte lytter heller ikke vil opleve, at der er ”optaget” på internet-radioen.

For radiostationerne har det desuden været vigtigt, at lytterne fik et stream, der var af forholdsvis høj kvalitet og samtidig med stor forsyningssikkerhed. Derfor etableres også en mere almindelige backup funktion med direkte streaming, så den enkelte lytter ikke oplever udfald.

Internet radio via P2P metoden spås en stor fremtid - især i takt med, at trådløst internet bliver mere og mere udbredt. I USA er der f.eks. i dag gratis trådløst internet for hver ca. 30.000 personer. RawFlow forventes at blive et gennembrud for internetradio, der med denne nye teknik med tiden spås at kunne blive større end ordinær radiolytning.

De radioer, der i juli lancerer streaming med den nye netradio er: Radio 3, ANR Hit FM, ANR Guld FM, Radio ABC, Radio Alfa, Solo FM, Radio Skive, Radio Mojn, Radio Mega og Yes2Day. Senere på året kommer flere lokale kommercielle radiostationer til.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -