Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til stramme Public Service krav til DR
Onsdag 30. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen skal Folketinget førstebehandle lovforslaget på baggrund af medie-forliget mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Der er kun marginale ændringer i lovforslaget i forhold til medieforligets tekst, skriver Berlingske Tidende. På radiosiden betyder det, at to (næsten) landsdækkende radio-kanaler P5 og P6 udbydes i licitation omkring 1. april. For DR er der udsigt til flere og mere præsice kulturpolitiske krav til programfladen.
DR skal regne med - til gengæld for de tre milliarder kroner i statsstøtte, som licensen årligt giver, og som regeringen betragter som kulturpolitik, at blive stillet overfor skærpede Public Service krav: "Det er kulturpolitik, når vi bruger tre milliarder på Danmarks Radio. DR er ekstremt vigtig for os, fordi den er et kulturpolitisk instrument, som vi vil bruge", siger Brian Mikkelsen (billedet) til avisen.

"Jeg synes, DR gør det godt, men vi kan også tillade os at stille kolossale krav for pengene. Vi vil blande os noget mere, stille skrappere krav inden for de forskellige genrer, er nyhedsudsendelserne gode nok, er P1-fladen god nok, er der mangfoldighed nok, spilles der nok dansk musik, for eksempel", siger Brian Mikkelsen.

For de lokale radiostationer er der udsigt til en liberalisering, idet netværksbegrænsningerne ophæves og der tillades reklamer for alkohol og håndkøbsmedicin.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -