Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR ansætter DAB projektchef
Fredag 28. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Radio har ansat Karen Marie Zeuthen, der kommer fra en stilling som teknologichef på DR TV, til en nyoprettet stilling som DAB Projektchef. Det sker i erkendelse af, at DR ikke længere kan klare udviklingen af den digitale radio "som et bifag", som programchef Jesper Grunwald udtrykker det overfor radionyt.com. Ansættelsen af Zeuthen, der tiltræder på mandag, er et klart signal fra DR om, at der nu skal fokuseres på DAB.
Der er masser af kritik og skepsis omkring DAB i øjeblikket. Mange siger, at det aldrig bliver til noget – men DR Radio’s programchef, Jesper Grunwald, vender problemstillingen om og spørger: "Er det nogen der forestiller sig at hele verden bliver digitaliseret - undtagen radiofoni?".

Folketinget har besluttet at DAB skal udbygges i Danmark. Planen var at det skulle igangsættes i slutningen af 2001, men det bliver antageligt først i begyndelsen af 2002 at udbygningen af sendernettet starter. Om alt går vel vil der ved slutningen af 2002 være nogenlunde landsdækning af de digitale radiosignaler, oplyser Grunwald.

Der er ingen tvivl om at radioen vil blive digitaliseret – om end det givetvis vil tage lang tid - og samtidigt med at FM teknologien vil eksistere meget længere tid end de fleste regner med, understreger Grunwald overfor radionyt.com. "Men DR kan ikke længere klare DAB området som et bifag", siger han og erkender at nu er tiden kommet til at fokusere på DAB.

Jesper Grunwald har løbende fulgt udviklingen på DAB området. Senest har han kigget på udviklingen i Canada, hvor man er meget langt fremme med DAB og han har besøgt Digital One i London, der også har indhøstet mange erfaringer med DAB. Grundwald erkender på den baggrund, at det er helt afgørende, at de kommercielle interesser skal være med til at trække DAB i gang. Public Service kanaler kan ikke gøre det alene.

Grunwald noterer i øvrigt med tilfredshed, at der er bevægelse på det tekniske område. For første gang nogensinde mødes de forskellige aktører, der gør sig gældende på området omkring digital radio. Det sker til november, hvor repræsentanter for de forskellige digitale radiosystemer der er i gang - eller på vej - mødes i San Francisco. Det gælder bl.a. det amerikanske digitalradio projekt IBOC (In Band On Channel), det amerikanske digitale satellitradio system foruden naturligvis DAB (Eureka 147).

Det er – set i lyset af denne markante udvikling – at Karen Marie Zeuthen nu er ansat som DAB projektchef i DR. Hendes arbejdsområder vil bl.a. blive at følge udbygningen af DAB-sendernettet i Danmark og sørge for kontakt til producenter af modtagerudstyr.

Det indholdsmæssige på DR’s DAB multipleks er det fortsat DR Radios chefredaktion der står for.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -