Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mere løgn og spin fra DAB Danmark
Tirsdag 5. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KOMMENTAR: DAB Danmark har et projekt - og det hedder udbredelse af DAB - for enhver pris. DAB Danmarks fremgangsmåde er en uskøn blanding af spin og agaitation-propaganda. Der anvendes både vildledende og mangelfulde oplysninger - og direkte løgn. I dag giver DAB Danmarks Christian Kjeldsen den således hele armen i Berlingske Tidende. Han påstår bl.a. frejdigt, at der på verdensplan findes 150 millioner DAB-radioer. Det rigtige tal er cirka 3 millioner - heraf cirka 2½ million i UK.
Christian Kjeldsen siger til Berlingske, at "vi har fået skabt et ualmindeligt flot resultat på kun tre år". Han glemmer lige at nævne, at DAB altså ikke er en nyhed, der kun har været på markedet i tre år. DR startede med at sende DAB i 1995. Og i oktober 2002 blev DAB 'officielt' lanceret. Så tre år er i hvert fald forkert. Fire år ville have været et mere ærligt svar.

Endnu mere forkert er det, når Christian Kjeldsen taler om, at DAB "jo er gigantisk på verdensplan med 150 millioner DAB-radioer".

Der findes kun omkring 3 millioner DAB-radioer på verdensplan, og langt, langt hovedparten er solgt i Storbritannien og Nordirland (UK) - nemlig omkring 2.5 mio. Derudover er der solgt cirka 310.000 i Danmark - og dermed kun overordentligt få DAB-modtagere i resten af verden.

Med overgangen til DAB2 er det meget svært at forestille sig, at der nogensinde vil blive solgt flere DAB-radioer i lande udenfor UK, Danmark - og måske lige Norge, hvor man stædigt ønsker at fastholde DAB fremfor den nye og bedre DAB2, der bliver en realitet i 2007.

Berlingske skriver videre, at det kun er DR, der sender på DAB-kanalerne. Havde Berlingske brugt bare nogle få sekunder på research, ville avisen kunne have fundet ud af, at Radio 100FM faktisk også sender på DAB - oven i købet to kanaler.

Christian Kjeldsen citeres derefter for en ordentlig omgang tågesnak:

Først siger han: "Der kommer mange flere kanaler i løbet af næste år". Det er typisk spin fra DAB Danmark. Der kommer ganske rigtigt nye kanaler næste år. Man kan altid diskutere, om det er 'mange' eller 'få. Så Christian Kjeldsen siger ikke noget direkte forkert. Han glemmer bare lige at sige, at der lukker cirka lige så mange kanaler, da DR skal lukke en stribe af sine kanaler.

Der er i dag to multiplekser, der sender DAB. Det vil der også være næste år. Der er absolut intet der tyder på, at der vil blive sendt på L-båndet allerede i 2007 - og den 3. multipleks (til regionalt brug) har lange udsigter.

Dernæst siger Christian Kjeldsen, at "der er plads til 10-12 kanaler, som tilhører DR". Nej! Der er ikke 10-12 kanaler, der tilhører DR. DR vil fra næste år skulle samle alle sine DAB-kanaler på én multipleks, hvor der er plads til 8 radiokanaler, hvis de sendes med 128 kbps. Tages der højde for, at der er et par tale-kanaler, der kan sendes med en lavere bitrate, og at DR Klassisk formodentligt fortsat skal udsendes i en lidt bedre kvalitet - er der måske plads til 9 eller 10 kanaler. Skal DR op på 12 kanaler skal der enten sendes en masse talekanaler eller så skal DR slække markant på lydkvaliteten, og det har DR tidligere lovet at man ikke ville gøre.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -