Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skaga FM fejrer 20 års jubilæum
Mandag 13. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På onsdag den 15. september er det præcis 20 år siden Skaga FM sendte radio for allerførste gang. Den gang hed stationen ganske vist Radio Hirtshals, men radioen er den samme - bare med det nye navn Skaga FM, som man fik i 2007 i forbindelse med kommune- sammenlægningen.


Henrik Ledet, Niels Viberg og det øvrige hold bag Skaga FM er klar til nogle travle og spændende dage. 20 års jubilæet skal fejres, og 35.000 husstande i Hjørring Kommune modtager i disse dage en jubilæumsavis, der fortæller om radioen før, nu og i fremtiden.

Samtidig sender Skaga FM direkte radio fra fire byer i kommunen fra i morgen tirsdag den 14. september til og med fredag den 17. september. Det er hver dag fra 15-17 fra hhv. Torvet i Løkken, Springvandspladsen i Hjørring, Jepsens Plads i Hirtshals og Nørre Torv i Sindal.

"Vi kan godt li’ at komme ud i sendeområdet, og vi glæder os til at møde lytterne i de fire byer. Vi serverer gratis kagemand og kaffe – så længe lager haves," fortæller Niels Viberg.

I forbindelse med 20 års fødselsdagen har lytterne også mulighed for at vinde en Ford Fiesta i 6 måneder. Konkurrencen bliver afgjort den 30. september, hvor to Skaga FM medarbejdere kører sydpå med tanken fuld – og stopper først når tanken er tom. Den lytter, som kommer tættest på det kørte kilometerantal, vinder bilen i seks måneder


Historien

"Skaga FM har været båret af pionerånd og ildsjæle-arbejde, siden den første radioudsendelse røg i æteren for 20 år siden. Dengang hed stationen Radio Hirtshals, men ved den meget omtalte kommunesammenlægning i 2007 skiftede radioen navn til Skaga FM, og blev dermed radio for borgere i hele Hjørring Kommune. Fra studierne i P. Rimmensgade 40 i Hirtshals og salgskontoret på Åstrupvej 53 i Hjørring dækkes hele Hjørring Kommune med indslag, nyheder, events, konkurrencer, musik og reklamespots. Vores beslutning omkring navneskiftet og vores storkommunale tilhørsforhold har vist sig at være rigtig. Det har givet stigende lyttertal, flere reklamekunder og øget interesse," fortæller Henrik Ledet.

Tankerne omkring radioens start stammer fra Knud Størup - daværende borgmester i Hirtshals. Studievært Henrik Ledet var med til de allerførste møder – bl.a. med folk fra den hedengangne Hjørring Nærradio. Efter et hav af møder i 1989 var man klar til den første udsendelse i foråret 1990 i Hjørring Nærradios lokaler. Og så oprandt den store dag: Den 15. september 1990. Dagen hvor man stod med sin helt egen radio i egne lokaler.

"Det var kæmpestort," husker Henrik Ledet. Hirtshals Sparekasses Gavefond var en gavmild lokal fødselshjælper. Fonden bevilgede et større tilskud til køb af den relevante teknik til studierne på 'Den Gamle Station' – og har siden da støttet Skaga FM flere gange.

I starten var det kun ganske få timer om ugen, Radio Hirtshals var i luften. Bestyrelse og programråd har løbende evalueret situationen i forhold til ressourcer, økonomi og bemanding, og i løbet af de 20 år har radioen mange gange forøget den ugentlige sendetid.

Fra starten i 1990 blev der sendt mange specialprogrammer, og af og til et lidt tilfældigt og studieværtbestemt musikvalg. I dag er der mere struktur på sendefladen og musikken. I dag sender Skaga FM alle ugens dage kl. 06-24.

”Vores musik er computerstyret og bliver udroteret efter vores anvisninger, og generelt må vi sige, at vi på Skaga FM har noget nær de optimale betingelser for at lave radio. Vores tekniske udstyr er på allerhøjeste niveau," fortæller Henrik Ledet.

I 1990 var der tilknyttet omkring 40 medarbejdere på radioen, og i dag er der to studieværter, der er ansvarlige alle hverdage fra 06-18, og så er der omkring 15 medarbejdere, som er aktive i aften- og weekend-fladen samt på den tekniske, salgsmæssige og administrative del af radioen.

”Vi skal blive ved med at fortælle historierne fra Hjørring Kommune. Der er så uendeligt mange spændende historier fra vores del af verden, og vi har dagligt 3-5 lokale historier/interviews fra primært Hjørring Kommune. Vi fik her i sommer tildelt Hjørring Kommunes Kulturpris for vores indsats her på radioen, og på alle medarbejderes vegne kan jeg kun sige, at vi er enormt stolte af den pris, og vi vil forsøge at leve op til den i årene der kommer," fortæller Niels Viberg.

Skaga FM gør meget ud af at være 'synlige' - rent fysisk i lokalsamfundet, og igennem de senere år har man mere og mere været på landevejen og har sendt direkte fra små og store begivenheder. Man har bl.a. sendt fra lokale fodboldkampe, fra 'Gardenparty' og fra KulturNatten i Hjørring og Open By Nights i Hirtshals.

Og så har Skaga FM haft stor succes med Stand Up på Vendelbohus i Hjørring og med et 'Totally 80's Party'. Begge dele fortsætter i øvrigt senere i 2010 og i 2011.


Hvad byder fremtiden på?

"Vi har som radiostation og branche mange spændende udfordringer i fremtiden. Kommer der en replanlægning af FM-båndet? Bliver musikafgifterne sat ned? Hvilken rolle kommer net-radio til at spille i forhold til nu? – og hvilke krav stiller lytterne – også den næste generation - til fremtiden radio?

Vi har den klare filosofi på Skaga FM, at vi skal følge med tiden – både teknisk og indholdsmæssigt. Det er en daglig opgave. Vi har et supergodt netværk i vores branche, og sørger man for, at man er godt forberedt og bibeholder sin nysgerrighed som studievært omkring branchen, så er vi sikre på at Skaga FM er klar til fremtidens mange muligheder og udfordringer – naturligvis med det lokale tilhørsforhold som det allervigtigste", slutter Henrik Ledet og Niels Viberg fra Skaga FM.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -