Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Århus 25-årsdag markeres
Mandag 9. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen tirsdag den 10. juni 2008 er det præcis 25 år siden, at Radio Aarhus og en række andre radiostationer i Århus gik i luften. Det markeres med en hel dags radioudsendelser med snak om "gamle dage" og med klip fra de første år på Radio Aarhus og de andre stationer.
Der var seks forskellige radiostationer, der delte sendetiden på ét sendenet: Radio JTI (drevet af Jysk Teknologisk Institut), Rosenvangs Skolens Nærradio, Århus Nærradio, Universitetsradioen, Byens Radio (drevet af den socialdemokratiske fagbevægelse) og Radio Aarhus (den store lokalradio, drevet af byens foreninger).

Oprindelig var det meningen at disse seks radiostationer kun skulle have en beskeden samlet sendetid, men i løbet af ganske få måneder udviklede det sig til, at man hos 'De Samvirkende Lokalradioer i Århus' – som var den fælles betegnelse for de seks radiostationer - sendte døgnet rundt. I øvrigt som den første danske radiokanal. Navnlig Radio Aarhus var førende med omkring 130 timers udsendelser om ugen. Ingen af initiativtagerne til radioen havde forestillet sig, at der ville være så stor en interesse for at producere radio blandt århusianerne.

De nye radioers lokale og ikke mindst umiddelbare tilgang til mediet førte snart til, at lokalradioerne var i stand til at påføre DR en mærkbar konkurrence i forhold til lyttertal.

Ingen af de oprindelige seks lokale radioer i Århus eksisterer dog længere.

En gruppe tidligere medarbejdere og initiativtagere markerer pionerdagene i Århus ved at sende jubilæumsradio hele dagen i morgen - tirsdag den 10. juni kl. 09-24 - via Radio Øst FM og Radio Hinnerup, der sender på 95.0 og 107.6 MHz.

Udsendelserne kan også høres på nettet - med godt en times forsinkelse - på denne adresse: http://phaktoid.com/25/

Dagens udsendelser vil indeholde interviews med en del af de mange aktører, der var involveret i lokalradioerne i Århus for 25 år siden, klip fra de originale udsendelser fra radioerne og musik fra perioden.


Foto: Allan Krautwald i studiet på Radio Aarhus fra 1983


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -