Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Endnu en dansk internetradio på vej – denne gang fra USA
Fredag 3. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er dyrt for private at sende internetradio fra en dansk server pga. de rekordhøje vederlag til KODA og Gramex. Onsdag startede en ny dansk internetradio med at sende via en server i Tyskland og så vidt radionyt.com erfarer, vil der den 1. april blive startet endnu en dansk internetradio – denne gang fra USA. Den nye station, hvis navn endnu ikke er kendt, vil have danske værter hele døgnet alle ugens dage.
Udsendelserne fra den nye radiostation streames fra en server i USA, og juridiske vil det være personer i USA, der står bag stationen. En talsmand fra radioen, der ikke ønsker sit navn frem, oplyser til radionyt.com, at målgruppen for radioens udsendelser – officielt og rent juridisk – vil være danskere, der befinder sig i USA.

En meget stor del af udsendelserne vil så blive leveret af et dansk selskab, og der er ingen lovmæssige krav til netradioer i USA om, at udsendelserne skal være produceret i USA. Der er endvidere ingen regler i Danmark, der forbyder salg til et amerikansk selskab i denne sammenhæng.

Dermed skal der ikke betales vederlag til KODA og Gramex, der ingen jurisdiktion har over amerikanske personer og selskaber – selv om disse taler dansk. Den nye netradio skal derfor i stedet betale musikafgifter til ASCAP, Sound Exchange og BMI.

Den nye station vil i øvrigt streame i MPEG-4 HE-AAC v2 ved 128 kbps. Musikken vil blive afviklet fra ren wave (rippet direkte fra cd eller vinyl), og man vil anvende en kendt lydprocessor, så lydkvaliteten skulle blive helt i top.

Programformat kan endnu ikke oplyses, men der vil være tale om en værtsbaseret formateret musikradio.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -