Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Per Stig: Flytning af morgenandagt er ok
Mandag 28. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR svigter ikke sin pligt til at formidle den kristne kulturarv ved at fjerne Morgenandagten fra den almindelige sendeflade, fastslår kulturminister Per Stig Møller (Kons). Ministeren taler imod bedre vidende, mener Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.
Beslutningen om at Morgenandagten forbliver på P2, og at programmet dermed flytter med over på DAB fra november er 'hot suff' i Kristeligt Dagblad. Avisen er fyldt med vrede læserbreve, og forleden kritiserede flere partier overfor den kristelige avis DR for at negligere kravet i den nye public service-kontrakt om at formidle den kristne kulturarv.

Men det afvises af kultur-og kirkeminister Per Stig Møller. Han siger, at "der i kontrakten ikke er fastsat krav om, på hvilke platforme udsendelse af Morgenandagten skal ske. Det hører således under DR's kompetence at beslutte, på hvilke platforme udsendelsen skal ske."

Han vil dog nu bede DR redegøre for, hvordan DR fremover vil varetage forpligtelsen til at formidle den kristne kulturarv.

Dansk Folkeparti er skuffet over ministerens blåstempling af flytningen af Morgenandagten.

"Ministerens ord er dybt skuffende. Han ved udmærket godt, at han taler imod bedre vidende. Selvfølgelig strider beslutningen imod den nye public service-målsætning, som indskærper, at DR skal tage sig af den kristne kulturarv, herunder Morgenandagten. Og så er det første, DR gør, at fjerne et hæderkronet program, som går et par menneskealdre tilbage. Det er et tegn på dyb foragt for andagtens lyttere. Det er ministeren nu med til at blåstemple," siger Dansk Folkepartis kirkeordfører Jesper Langballe til Kristeligt Dagblad.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -