Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tor Arnbjørn bliver ny radiochef i DR
Fredag 10. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Titlen som radiochef har ikke eksisteret i DR de seneste år, men nu er den 38-årige, Tor Arnbjørn blevet udpeget til ny radiochef for DRs radiokanaler. Han er uddannet journalist fra DJH i 2000 og Master i Menneskerettigheder fra City University, London, 2003. Han startede i DR i 1998 som journalistpraktikant i 'Børneradio' og har senest været redaktionschef for Debat og P1 Morgen.

Der bliver nok at tage fat på for den nye radiochef. DR er midt i lanceringen af en stribe nye digitale radiokanaler og samtidig skal strategien om 'et skarpere DR' føres ud i livet. Desuden skal P1 og P2 flyttes sammen på den samme FM-kanal pr. 1. november - samtidig med at Radio 24syv går i gang med at give DR konkurrence på taleradio.

"DR går fra at have bygget det meste af sin radioverden op omkring P1, P2, P3 og P4, og så en lang hale af digitale kanaler, til at vi fremover har væsentligt færre men også bedre kanaler. Vi går fra cirka 30 til 10 kanaler - til gengæld skulle kvaliteten gerne blive tilsvarende højere. Som jeg ser det, er min opgave blandt andet at sikre, at det hele spiller sammen på tværs - at være den, der har overblikket, hvor mange andre af gode grunde er optaget af netop deres specifikke radioprogram," siger Tor Arnbjørn i en pressemeddelelse fra DR.

Helt generelt mener den nye radiochef, at DR laver rigtigt meget god radio og har mange gode værter. Han har stor respekt for det, der bliver lavet.


P4 skal være skarpere

"Lige nu handler det om at få endnu mere journalistisk skarphed ind i radioprogrammerne, og det er noget af det, der står øverst på min dagsorden i den kommende tid. Med det mener jeg ikke, at vi skal til at sende P1-indhold på det nye P7 Mix, men at vi fylder mere journalistisk indhold på - med respekt for kanalprofilen og målgruppen," siger Tor Arnbjørn.

På de digitale radiokanaler betyder det fx, at de ikke længere alene er "en jukeboks", men at der også er værter, som går bag om musikken, der bliver spillet. Og på for eksempel P4 vil der fortsat være fokus på de regionale historier, men her skal der også være lidt mere skarphed og bid i historierne.

"Mit fokus vil være på, hvordan DR laver moderne public service-radio. En radio er bare ikke længere en kasse, der står i stuen - den er så meget andet, og vi skal være der, når mediebrugerne har tid og lyst til at høre os. Men vi skal også have de rigtige rammer, så lytterne og brugerne selv kan spille ind med indspark til historier og vinkler - for eksempel via de sociale medier. Det er også en vigtig del af det at lave radio på en moderne måde," siger Tor Arnbjørn.


Tor Arnbjørn har selv arbejdet på alle DRs radiokanaler

Der findes nok få i DR, der som Tor Arnbjørn har arbejdet på næsten alle DRs radiokanaler.

Udover 'Børneradio' har den nye radiochef bl.a. været producer på 'Go'Morgen P3', lavet morgenflade på P4 København, været journalist på P3 Nyheder og senest redaktionschef på Debat og P1 Morgen. Undervejs er det også blevet til afstikkere til DR TV, hvor Tor Arnbjørn bl.a. har været med til at udvikle flere af Clement Kjersgaards programmer - eksempelvis 'Debatten', som han har været redaktør for.


Samarbejde mellem alle dele i DR

"At få DR Radio til at spille sammen med DRs tv-kanaler og dr.dk er en anden vigtig funktion i mit nye job. Vi skal være gode til at få brugt stoffet på tværs, og det kommende folketingsvalg er et godt eksempel på en begivenhed, hvor det er rigtig vigtigt at have overblikket på tværs," siger Tor Arnbjørn.



Foto: Tor Arnbjørn var selv lidt overrasket, da han i starten af maj blev spurgt, om han ville være DRs nye radiochef. Den havde han ikke set komme. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull, DR)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -