Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Det går godt med P3 nyhederne
Fredag 17. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den samlede brug af nyheder fra DR Radio er steget for første gang i flere år. Det skyldes bl.a. at flere unge hører P3 Nyhederne.
Under megen offentlig diskussion droppede DR sidste år Radioavisen på P3 i nogle timer om dagen på hverdage, og erstattede Radioavisen med P3-nyheder. Med P3-nyhederne lancerede DR et helt nyt koncept, hvor yngre journalister vælger og præsenterer nyhederne på en lettere og 'yngre' måde end de traditionelle radioaviser.

P3-nyhederne blev i starten mistænkt for at ville lave pop ud af seriøse nyheder. Men en nyhedsanalyse foretaget af ugebrevet Mandag Morgen viste, at P3-nyhedernes journalistiske kvalitet var fuldt på højde med Radioavisens og de øvrige radiostationers nyhedsudsendelser.

Og nu har også lytterne kvitteret for DRs nyskabelse. Galluptal fra første halvår 2001 viser, at lyttertallet til P3 Nyhederne er steget op til 20% i aldersgruppen 20-30 år, og alt i alt betyder det, at DRs nyhedsudsendelser tilsammen når ud til flere radiolyttere end i de foregående år.

Radiodirektør Leif Lønsmann er glad for de nye lyttertal: "Tallene viser helt klart at det var rigtigt af os at introducere særlige P3-nyheder, selvom mange 'ældre' advarede os. De 20-30 årige læser ikke meget avis og vælger ofte radiostationer med sparsomme eller slet ingen professionelle nyhedsudsendelser. P3 har forstået at kombinere moderne musikradio med seriøse nyheder, og det betyder, at flere danske unge får et professionelt nyhedstilbud. Samtidig er det glædeligt at P3 Nyhederne har kunnet 'løfte' det samlede antal lyttere til DRs nyhedsprogrammer. Med flere forskellige 'anretninger' på de forskellige kanaler når DR bredere ud med nyhederne. Og samtidig imødegår vi kritikken af at DRs journalistik og nyhedsformidling skulle være ensrettet," siger Leif Lønsmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -