Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 3 dækkede terrorangreb
Tirsdag 11. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens stort set alle andre kommercielle lokaleradioer fortsætte med popmusik og underholdning, så valgte fynske Radio 3, at lave en indgående dækning af det historiske terrorangreb mod USA tirsdag eftermiddag og aften. Radio 3 synes at det er for ringe at mange andre lokale radiostationer ikke har format til at dække en sådan begivenhed.
Radio 3 havde telefonrapporter igennem fra USA fra bl.a. danskere tæt på begivenhederne i USA. Der blev sendt interviews med eksperter i mellemøstforhold, der gav meldinger om aktionens mulige bagmænd, og konfliktforskere analyserede udviklingen minut for minut.

”Radio 3 har igen vist, at dansk radio kan langt mere end at iklæde sig "omvendt kasket" og spille Top 40-musik. Radio 3 skal fortælle, hvad der sker – og behandle emnet på en måde, der ikke giver grund til at skifte kanal. Vi var præcise, dybdegående, hurtige og informative”, siger programchef John G. Pedersen fra Radio 3 Fyn.

”Terrorangrebet blev naturligvis programmets omdrejningspunkt på et splitsekund, da den første telegramlinie tikkede ud. Når internationale terrorister påkalder sig verdens opmærksomhed, holder vores hjemlige tommelfingerregler om musikprocenter og rotationer altså ikke særligt langt”, siger redaktør Morten Rønnelund, der også var studievært på udsendelsen.

John G. Pedersen lægger ikke skjul på, at han ikke har meget til overs for de fleste kollegaer på de forskellige lokale radiostationer: ”Det ville klæde mange seriøse danske radiostationer at kunne overskue denne slags begivenheder, og vedkende sig, at der er situationer, der underkender rotationer og powerplays. Vi spørger tit os selv på redaktionen, hvorfor så mange stationer forærer styringen med væsentlige begivenheder til TV 2 og DR. Er det mangel på talent eller hvad?”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -