Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3-lyttere er meget vigtige for DR
Mandag 14. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Jeg mener, det ville være meget, meget forkert at røre P3, for det ville medføre et uopretteligt tab af hele kontakten til ungdomsgenerationen," siger formand for DRs bestyrelse Michael Christiansen, og fremhæver, at P3 som den eneste kanal spiller moderne, dansk musik, og at P3 for mange unge er den eneste indgang til lødigt nyhedsstof.
DRs beslutning om at friholde P3 for nedskæringer af sendetiden, mens P1 og P2 får halveret sendetiden, er udtryk for et slapt og udvandet public service-begreb, mener to af DRs bestyrelsesmedlemmer Katrine Winkel Holm og Ole Hyltoft.

De to mener, at P1 og P2 spiller en hovedrolle i DRs public service. Katrine Winkel Holm siger i dag til Kristeligt Dagblad, at de kommercielle medier er så pressede, at de bliver mere og mere overfladiske, og det gør det endnu mere vigtigt, at DR holder den seriøse fane højt.

"De kommercielle stationer vil aldrig kunne levere en kanal som P1, hvor vi kan diskutere ting i god ro og orden, eller en kanal som P2, hvor man kan høre noget af det fornemste musik, vores del af verden nogensinde har præsteret," siger hun.

Et overvældende flertal af DRs bestyrelse besluttede fredag i stedet, at P3 og P4 - med langt de højeste lyttertal - fredes. Og det er iflg. Katrine Winkel Holm udtryk for en kommerciel tankegang.

Bestyrelsesformand Michael Christiansen er helt uenig, og fremhæver at P1 og P2 bevares fuldt ud - på DAB.

Han tilføjer, at DR planlægger at putte flere vitaminer i P4 ved at tilføre klassisk musik og mere debat og orientering. Det er og bliver en styrkelse af den klassiske musik, siger Michael Christiansen.

At røre P3 ville iflg. Michael Christiansen være meget, meget forkert. "P3 er efterhånden Danmarks Radios sidste kontakt med landets gymnasieelever," siger formanden videre til Kristeligt Dagblad.

P3 er for mange af de unge i dag den eneste indgang til lødigt nyhedsstof. Det er vigtigt at holde fast i dem for at være med til at skabe fremtidige avislæsere og ansvarlige samfundsborgere, påpeger Michael Christiansen, og fremhæver også, at 85 pct. af alle nye danske musikudgivelser bliver spillet på P3. "Vi skaber de nye navne, og de andre kanaler udnytter dem. Og det er en fin fordeling," lyder det.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -