Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Uro om Samsø Kanalen/Sky Radio Samsø
Fredag 3. oktober 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Samsø Kanalen, der udsender Sky Radio, har fået suspenderet sendetilladelsen – men sender alligevel videre, og trues nu med politianmeldelse af det lokale radionævn, hvis der ikke senest på mandag er skabt klarhed om, hvem den juridiske person er bag sendetilladelsen. Samtidigt har radioen gjort sig skyldig i en overtrædelse af sendetilladelsesvilkårene og er derfor blevet idømt en 14 dages sendekarantæne. Radioens lokale bestyrelsesformand er netop trådt tilbage og den nye formand, Morten Christensen, siger til radionyt.com, at det lokale radionævn optræder meget firkantet, og fastslår, at bestyrelsen er intakt og at man lever op til sendetilladelsesvilkårene.
”Noget af det vigtigste er, at vi ved, hvem den juridiske person er bag sendetilladelserne”, siger sekretær for det lokale radionævn, Lars Lyngsdal, til radionyt.com. ”Derfor ser vi med stor alvor på situationen og har onsdag morgen meddelt, at sendetilladelsen til Samsø Kanalen er suspenderet, da der er tvivl om, hvem den juridiske person er bag sendetilladelsen. Der er ikke tale om en inddragelsessag, men alene om at Samsø Kanalen ikke lever op til kravene i sendetilladelsen, hvorfor den er blevet suspenderet indtil forholdene er lovliggjort”.

Bortset fra nogle afbrydelser i udsendelserne fortsætter Samsø Kanalen imidlertid alligevel med at sende Sky Radio på dets frekvens 99.3 MHz. Fortsætter det, vil det lokale radionævn på mandag indgive politianmeldelse mod Samsø Kanalen, med mindre der forinden er skabt klarhed om, hvem der sidder i bestyrelsen for den uro-plagede radiostation.

Nyvalgt formand for Samsø Kanalen, Morten Christensen, siger at det lokale radionævn allerede i 2002 fik en underskrevet liste over de syv bestyrelsesmedlemmer, og at det er lokalradionævnet der ikke kan finde papiret. Bortset fra at den hidtidige bestyrelsesformand, Jens Kock, er trådt ud og en suppleant ind i hans sted, er bestyrelsen intakt, siger Christensen. Den udlægning afvises af Lars Lyngsdal, men Morten Christensen er nu gået i gang med at få underskrifter fra alle 7 bestyrelsesmedlemmer. Han mener dog, at det kan knibe med at nå det til på mandag, da et par medlemmer af bestyrelsen bor i København.

Udover spørgsmålet om, hvem der er den juridiske person bag Samsø Kanalen, verserer der også en anden sag, hvor Samsø Kanalen iflg. det lokale nævn har begået en klar overtrædelse af sendetilladelsesvilkårene.

Det er en forudsætning, at der skal sendes mindst 25 pct. lokalt producerede programmer i dagsendefladen, men på et møde den 19. august 2003 mellem Samsø Kanalen og det lokale radionævn medgav Samsø Kanalen, at der kun blev sendt 1-2 minutters lokale nyheder fra Samsø om dagen. Et skriftligt referat er efterfølgende blevet bekræftet af Samsø Kanalen. Det lokale radionævn har derfor givet Samsø Kanalen en sendekarantæne på 14 dage.

Den nye formand for Samsø Kanalen, Morten Christensen, undsiger imidlertid nu den tidligere formands melding om 1-2 minutters lokalproduktion, og siger, at der er en lokal redaktør, der mixer musikken på Sky Radio Samsø, og at det derfor ikke er korrekt, at man ikke lever op til kravet om de 25 pct. lokalt producerede programmer.

På den baggrund har det lokale radionævn nu bedt om registreringsbånd for de sidste tre måneder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -