Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Rosa lukker 31. marts
Fredag 29. januar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter næsten 27 år er det snart slut for Danmarks eneste radiostation for bøsser og lesbiske og samtidigt en af Danmarks ældste lokale radiostationer, Radio Rosa. "Vi er rigtigt kede af det," siger stationen leder Lars Stahlhut. Han forklarer lukningen, der eksekveres om to måneder, med de støt faldende driftstilskud fra Kulturministeriet. "Vi bliver den første radio, der lukker pga. de dårlige tilskuds- forhold," foklarer Lars Stahlhut.
Radio Rosa besluttede på en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften - efter indstilling fra bestyrelsen - at radioen skal lukkes den 31. marts.

Lukningen sker på baggrund af den skuffende tildeling af driftstilskud. Radio- og tv-nævnet under Kulturministeriet har tildelt Radio Rosa og andre ikke-kommercielle lokalradioer driftstilskud for 2010 på 112.933 kroner, hvilket er 12.714 kroner lavere end forventet.

Selv om man reducerede budgettet til de rene driftsomkostninger, ville der stadig mangle 6.000 kroner for, at indtægterne dækker udgifterne, lyder det i bestyrelsens begrundelse for lukningen.

Lars Stahlhut siger til radionyt.com, at man godt kunne skaffe disse 6.000 kr. fra en af radioens medlemmer, men når man alligevel vælger at lukke, skyldes det, at der er for mange ubekendte.

Han henviser til, at tilskuddene år for år, stille og roligt er skåret ned, og udsigterne for tilskud i 2011 er bestemt ikke gode. Et nyt medieforlig skal forhandles på plads i løbet af foråret 2010, og Radio Rosas bestyrelse vurderer, at det i 2011 blot vil forværre vilkårene for ikke-kommercielle lokaler. Så - indtægterne falder støt og roligt, og samtidigt så stiger radioens udgifterne lige så støt og roligt.

Lars Stahlhut tilføjer, at udsigterne for radio i det hele taget - også kommerciel radio - er meget dårlige. Han tænker bl.a. på den mulige overgang til DAB og lukningen af FM-båndet

Han har selv været med i 18 ud af de 27 år, som Radio Rosa har eksisteret. Han var ildsjælen, der sikrede at Radio Rosa - efter flere måneders tavshed - vendte tilbage i 2008. Stahlhut beskriver 2008 som et rigtigt hårdt år, men i 2009 gik det meget bedre. Radioen fik nyt digitalt udstyr og der kom nye folk til radioen.

Men nu er det - efter alle solemærker at dømme - snart helt slut. Iflg. radioens vedtægter skal nedlæggelsen vedtages på to på hinanden følgende generalforsamlinger. Generalforsamlingen onsdag vedtog nedlæggelsen, og den endelige beslutning ventes taget på en ekstaordinær generalforsamllingden 10. februar. Sker det - så vil Gloria Gaynors 'I Am What I Am' lyde for sidste gang på 98.9 MHz i København den 31. marts som kendingsmelodi for bøssernes, de lesbiske og de biseksuelles egen radiokanal, Radio Rosa.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -