Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 skal sende højskolesange - dagligt
Mandag 22. januar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Ud af P3 hviner et samlebånd af engelsksproget pigtråd". Det må være slut nu, mener Ole Hyltoft - Dansk Folkepartis nye medlem af DR's bestyrelse. I stedet skal de danske populærmusikere - med Kim Larsen i spidsen - have førsteret til P3, og så skal der ellers spilles sange fra højskolesangbogen på P3 og på DR's andre kanaler. Vel at mærke dagligt. Ole Hyltoft vil også have revyviser i DR's programmer og det skal ligeledes ske dagligt.
I en kronik i Jyllands-Posten lørdag langer nyt medlem af DR's bestyrelse, Ole Hyltoft, ud efter DR, der kaldes et "kammesjuk DR".

Hyltoft skriver at tonen i DR nu er "kammesjukkernes; de salonradikales lille klike af folkefremmede redaktører og caffè latte-bartendere med heppende politikere fra de radikale og Enhedslisten bagved".

Om P3 skriver Ole Hyltoft, at det er blevet pladeselskabernes kommercielle og overvejende udenlandske linie, der er blevet ledetråden her.

Ole Hyltoft mener, at P3 er på vildspor. Han siger, at det i stedet må være de danske populærmusikere, der må have førsteret til musikradioen, og giver selv eksempler på "fine melodier" fra Højskolesangbogen, som hører hjemme i P3: 'Den sømand han må lide', 'Jeg bærer med smil min byrde' og 'Om lidt bliver her stille'. "Nu må DR genfinde det, spille disse små og større genialiteter dagligt på P3 og på de andre kanaler", skriver Ole Hyltoft.

Også revyviser skal der noget mere af. "Ikke i et enkeltprogram hvert halve år. Men lad os høre viserne, dagligt, tilfældigt i musikprogrammerne", hedder det fra Ole Hyltoft.

Han savner også Kaptajn Jespersen, der blev taget af programmet alt for tidligt. Endeligt så vil Ole Hyltoft have meget mere højtlæsning af St. St. Blicher.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -