Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen grund til at lukke små lokalradioer for at få flere landsdækkende kanaler
Fredag 11. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er reelt ingen tekniske begrundelser for at lukke en stribe velfungerende mindre lokale radiostationer - som f.eks. Radio Charlie i Varde og Radio Diablo i Svendborg - for at få flere landsdækkende radiokanaler. Broadcast Partners, der har udarbejdet prøvereplanlægningen på opdrag fra Kulturministeriet, vurderer overfor radionyt.com, at hvis det ønskes, så kan disse mindre lokalradioer bevares - samtidigt med at der fortsat bliver plads til det samme antal nye landsdækkende radiokanaler.
Den rapport Broadcast Partners har udarbejdet med to eksempler på en replanlægning af FM-båndet er helt i overensstemmelse med det officielle opdrag, firmaet har fået fra de danske myndigheder. Det forklarer adm. direktør Steven Hamelink fra nederlandske Broadcast Partners til radionyt.com. Han siger, at man sagtens vil kunne lave en ny plan, der giver bedre plads til de lokale radiostationer - og som vil indebære, at ingen lokale radiostationer tvinges til at lukke. "Det er alene et valg, som politikerne skal foretage", siger Hamelink.

"Men hvis der skal være plads til alle de nuværende lokalradioer - inkl. de mindre stationer - vil det så ikke betyde, at der bliver plads til færre landsdækkende radiokanaler - måske én mindre?"

"Nej, vi tror ikke, at en modificering af planen vil koste en hel landsdækkende kanal", svarer Steven Hamelink. "Afhængigt af den præcise opgave, så vil de oprindeligt beregnede dækningsprocenter dog sikkert falde noget", slår Hamelink fast.

Dækningen for de nye landsdækkende radiokanaler ligger i prøvereplanlægningen på mellem 85 og 93 pct. af befolkningen.

Han understreger, at der faktisk allerede i den udarbejdede prøvereplanlægning er en del fleksibilitet. Hvis denne "fleksibilitet" skal øges, og der dermed skal skabes plads til alle eksisterende lokalradioer i en ny prøvereplanlægning, vil det iflg. Hamelink kunne klares i løbet af nogle uger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -