Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio- og tv-nævnet lukker Radio Holger
Fredag 10. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv-nævnet har nu foretaget en endelig inddragelse af den kontroversielle københavnske lokalradio, Radio Holger's programtilladelse. Det sker fra og med i dag fredag. Radio Holger mister sendetilladelsen fordi man har nægtet at aflevere en optagelse af en af stationens udsendelser. Radio Holger mener ikke, at nævnet har ret til at kræve optagelsen udleveret.
Radio- og tv-nævnet forlangte i brev af den 27. oktober, at Radio Holger senest den 6. november skulle aflevere en kopi af radiostationens udsendelse fra den 2. august. Hvis Radio Holger ikke gjorde dette, ville sendetilladelsen blive endelig inddraget.

Men de lokale radiostationer har kun et pålæg om at opbevare udsendelserne i tre måneder, så den 4. november 2006 skrev Radio Holger til nævnet, at der nu var gået mere end tre måneder, og at man derfor ikke mente, at nævnet efter reglerne kunne kræve optagelsen udleveret.

Men den begrundelse køber nævnet ikke. Radio- og tv-nævnet lægger vægt på, at pålægget om udlevering af optagelsen er sket INDEN for tre måneders fristen.

Desuden er nævnet godt og grundigt træt af Radio Holger. I brevet med inddragelse af sendetilladelsen skriver nævnet således: "Stationens argumenter og ageren i denne henseende underbygger i øvrigt Nævnets opfattelse af, at Radio Holger med alle midler har søgt at undgå at aflevere det pågældende båndet. Nævnet kan ikke acceptere, at Nævnets mulighed for at opfylde sin tilsynspligt og sin behandling af klagesager modarbejdes af en tilladelseshaver".

Radio Holger, der kalder sig selv en dansk-national lokalradio, har sendt siden september 1999 - med Kaj Vilhelmsen ved roret - og har i gentagne tilfælde været i myndighedernes søgelys pga. stationens stærkt indvandrerfjendtlige udsendelser. Stationen er flere gange blevet anklaget for racisme og har i flere tilfælde fået sendetilladelsen inddraget midlertidigt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -