Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR frygter masseafskedigelser
Mandag 13. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringens udspil rummer mange fornuftige og tiltrængte initiativer og reformer, som vil kunne danne udgangspunkt for en tiltrængt revitalisering af den samlede danske mediesektor, siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen i en kommentar til det netop offentliggjorte medieudspil. Men samtidigt peger han på, at kravet om en obligatorisk årlig udlicitering af 20 % af DRs programvirksomhed vil medføre et betydeligt antal afskedigelser i DR.
Christian S. Nissen hæfter sig ved at fjernelse af en række forældede restriktioner, som har hæmmet udviklingen af levedygtige, private danske radio- og tv-stationer, som et positivt element i det nye forslag. Han mener også at det er godt, at der tages de første skridt til en klarere adskillelse mellem den private mediesektor og public service.

En bedre udnyttelse af de eksisterende analoge radiofrekvenser, som giver mulighed for flere (næsten) landsdækkende, kommercielle radiokanaler, hilser DR også velkommen.

På negativsiden står en række elementer, som iflg. Christian S. Nissen vil svække DRs programproduktion alvorligt både kvalitativt og økonomisk. Det er først og fremmest kravet om en obligatorisk årlig udlicitering af 20 pct. af DRs programvirksomhed, der er problemet. Det vil medføre en meget kraftig åreladning af DRs faglige produktionsmiljø, og kan medføre et betydeligt antal afskedigelser af DRs medarbejdere. Og det uden nogen som helst garanti for at det vil indebære hverken bedre eller billigere programmer.

Christian S. Nissen peger videre på, at bemærkningerne i regeringens udspil om en forenkling og præcisering af 'public service begrebet' kan tolkes som en relativ nedprioritering af programområder som underholdning og sport, og det finder DR betænkelig.

DR vil i forhold til det hidtidige medieforlig miste ca. 100 mio. kr. i licensindtægter for 2003 og 2004.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -