Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny spændende bog om The Voice
Tirsdag 22. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tidligere på måneden kunne The Voice fejre 20 års jubilæum, og i den anledning har en af radioens første medarbejdere, Henrik Hannibal, udsendt en bog om hans oplevelser i den københavnske radiostations første tre år. Det er historien om, hvordan The Voice startede fra meget primitive studier og få midler, om hvordan radioen sendte mere eller mindre skjulte reklamer og de disc jockeys og andre der var involveret i den spæde start, om utallige interviews med kendte kunstnere – og så er det først og fremmest en historie om Henrik Hannibal.
ANMELDELSE: 'Radio aktive dage' er en god, spændende, let læst og rigtig levende bog, Henrik Hannibal har begået. Den viser mange spændende aspekter af livet omkring og på The Voice i den årle start.

The Voice var dengang tumleplads for forskellige mere eller mindre yuppie-agtige diskoteks-DJs (det meste af den spillede musik på The Voice var 12 tommer singler) og det er tydeligt at dét miljø, der var på The Voice i midten af 80’erne, var diametralt modsat af, hvad der foregik på de dengang store lokale radioer i provinsen – Lokalradio Herning, Radio Aarhus, Radio Viborg og Radio ONR i Odense. Det afspejlede sig da også tydeligt i lyttertallene. Selv om Hannibal prøver at fremstille det som om The Voice hurtigt fik mange lyttere, så er sandheden, at The Voice – indtil stationen blev overtaget af amerikanske SBS – havde yderst beskedne lyttertal, der slet ikke kunne måle sig med de store jyske stationer.

Henrik Hannibal (HH) begyndte sin radiokarriere på Nørrebro Radio, men fandt hurtigt ud af at det ikke lige var sagen. I stedet var han med til at opbygge The Voice – og blev sammen med Glenn Lau Rentius – stationsleder for radioen i dets første tre år.

Bogen beskriver HH’s personlige oplevelser med radioen, dets ejere, medarbejdere og lyttere. Hvordan der blev knoklet i døgndrift for at få projektet til at lykkes. Hvordan myndighederne med den forfærdelige Gerda Louw Larsen (Gyde Løg Lassen) i spidsen ihærdigt forsøgte at få radioen lukket, om det anstrengte forhold til DR – og om hvordan man lige så ihærdigt udfoldede alle mulige kreative tiltag på at få penge i kassen, hvilket typisk skete ved slet skjulte reklamer. Radioreklamer var strengt forbudt frem til 1988.

Der lægges ikke fingre imellem i bogen og HH skriver direkte, at han blev snydt for et større pengebeløb af en af ejerne, Klaus Riskær Pedersen, og der er også artige beskrivelser af bl.a. Dan Rachlin – men HH er heller ikke bleg for – udover egne fortræffeligheder – ærligt at fortælle om de situationer, hvor han selv har taget fejl eller har dummet sig.

Bogen emmer af ”sex, drugs and rock’n’roll’ – eller det der ligner. I hvert fald er det tydeligvis et noget vildt liv som HH og de andre Voice-medarbejdere førte i radioens barndom.

Nogle vil måske finde det lidt trættende i længden at læse om, hvem radioens medarbejdere har interviewet hvor og hvornår, det forekommer også unødvendigt at oplyse om på næsten hver 3. side, at HH spillede i et ganske ukendt punk-band og der savnes en forklaring på, hvorfor HH ”lod sig fyre” fra The Voice - men generelt er der mange sjove anekdoter og oplevelser i bogen.

Bogen, der koster 159 kr., kan varmt anbefales enhver, der har interesse i dansk radiohistorie. Se mere på: http://www.radioaktivedage.dk/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -