Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


80’er nostalgi med Kim Schumacher på P3
Fredag 13. september 2002
Af Karsten Jensen
 
I al ubemærkethed har P3 denne uge kl. 17.05 genudsendt nogle 80’er udsendelser med ’hurtigsnakkeren’ Kim Schumacher, der opnåede at blive et radio-ikon inden hans alt for tidlige død.
DRs Musikredaktør Eik Frederiksen fortæller til radionyt.com, at det kun bliver i denne uge man kan få et genlyt med de gamle populære Kim Schumacher udsendelser. Udsendelsesrækken fortsætter ikke når DR medarbejderne ventes at gå i arbejde igen fra på mandag.

Eik Frederiksen fortæller, at det er DR, der ejer rettighederne og at der i modsætning til de tidligere Kim Schumacher-CD-udgivelser ikke er nogen problemer med at bringe de gamle genudsendelser. DR har ikke kontaktet Kim Schumachers familie for at få godkendelse til at bringe programmerne som Studie 82, Studie 83, Studie 84 osv.

- Der er ikke kutyme for at indhente tilladelser når DR selv ejer rettighederne. Tænk bare på tv udsendelserne Den Gyldne Time, der i høj grad viser billeder med personer, der er gået bort. Båndene er DRs ejendom, fortæller Eik Frederiksen.

Og ægte båndafvikling er der tale om. I radiohuset står en gammel Studer spolebåndoptager med 12” spoler, der kører i 7½ i hastighed med splejsede originale bånd, fortæller Eik Frederiksen, der beklager at spolebånd var så dyre i 80’erne. Det betyder nemlig, at DR dengang ikke har haft råd til at arkivere alle udsendelserne, men blot har bibeholdt nogle af Schumachers programmer. Man har altså kun en meget lille samling.

Eik Frederiksen slutter:

- Det sjove ved at høre udsendelserne igen er, at programmerne den gang blev betegnet som radio i et hæs-blæsende stærk tempo. I dag foregår mange udsendelser faktisk hurtigere. Men Kim Schumacher var også en stor sproglig fornyer der stadig kan imponere, slutter musikredaktøren.

Sidste gang der er Kim Schumacher – 80’er nostalgi er i dag kl. 17.05 på P3.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -