Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SLRTV stærkt utilfreds med kulturministeren
Tirsdag 23. september 2003
Af Karsten Jensen
 
”Man kunne fristes til at kalde det for tyveri, når kulturminister Brian Mikkelsen beskærer puljen til de lokale medier med 5.6 mio. kr. i år stigende til 9.2 mio. kr. i resten af Medieforligets levetid frem til 2006”, udtaler Bård Hornekær, bestyrelsesformand for SLRTV, Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer i Danmark, i forbindelse med SLRTV’s netop afholdte ordinære årsmøde.
”Det ramte de lokale medier hårdt, da kulturminister Brian Mikkelsen med det nye smalle Medieforlig i 2002 nedskar lokal radio- og tv-puljen fra 60 mio. kr. til 40 mio. kr., men det bliver absurd, når ministeren nu forærer 5 millioner kr. til Station Next, der er et pædagogisk projekt med det hovedformål at fremme filmforståelsen blandt skoleelever i København - altså i realiteten et projekt, der hører ind under Det Danske Filminstitut”, siger Hornekær og fortsætter:

”Det absurde fremgår tydeligt af, at der på landsplan ud af puljen til lokal radio og tv kun er plads til at afsætte 2.5 millioner kr. i tilskud til uddannelsesaktiviteter og medieskoletjenestevirksomhed. Og at dette tilskud vel at mærke skal dække alle uddannelsesaktiviteter inden for de lokale medier samt medieskoletjenestevirksomhed for grundskoler og ungdomsuddannelser.
De sidste 4.2 millioner kr., lokalradio og tv-puljen bliver nedskåret med fra år 2004, fremkommer ved, at flere lønninger og administrationsudgifter i Kulturministeriet i modsætning til tidligere skal dækkes af puljen. Der er således her tale om ren nedskæring.”

”Det er endnu mere absurd at der i første halvår af 2003 var kvalificerende ansøgninger på cirka 126 millioner til programstøtte – og der kun er 2.5 millioner til rådighed. Det efterlader Medie-sekretariatet i en fuldstændig håbløs situation. Men hvad værre er, så er det et tydeligt tegn på, at Kulturministeren nedprioriterer de idèbaserede lokale stationer – og det vil betyde lukning af en lang række lokale radio og tv-stationer.”

”Det er svært at forstå, at de øvrige partier, der deltog i forhandlingerne om et nyt medieforlig og var med til at forhøje Kulturminister Brian Mikkelsens oprindelige udspil på 30 millioner kr. til 40 millioner kr., nu kan acceptere, at samme kulturminister i realiteten saboterer det fælles forlig og således kun udbetaler 30.8 millioner. kr.”, slutter Bård Hornekær undrende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -