Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kultur-Carina skal få gang i replanlægning
og styr på urimelig KODA betaling

Onsdag 10. september 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De to store aktører i dansk kommerciel radio, Talpa Radio (Radio 100FM) og SBS Radio (Nova FM, The Voice og Radio City) har hver ét stort ønske til Danmarks nye kulturminister Carina Christensen. Talpa mener, at ministeren hurtigst muligt skal sætte skub i replanlægningen af FM-båndet, hvis kommerciel radio i Danmark skal overleve. SBS Radio mener, at ministeren for alvor vil slå i bordet overfor de urimelige vilkår, der gælder for betalingen til KODA og Gramex.
Jim Receveur, adm. direktør, Radio 100FM siger til Berlingske Business:

"Den ny minister skal sætte skub i replanlægningen af FM-båndet, og det kan ikke gå hurtigt nok. Forhåbentligt sker der allerede noget i denne uge, men det skulle være sket for to år siden. Det er nødvendigt, der der sker noget nu, hvis kommerciel radio skal overleve i Danmark. Vi skal have de samme vilkår som DR ellers er det umuligt at konkurrere. Man begyndte at tale om en replanlægning for fem år siden, regeringen har haft en plan i tre år, men der er stadig ikke sket noget. DAB-radio vil først blive en succes, når DR slukker deres analoge signal. De siger, at de er klar til at gøre det i 2020, men hvad skal de kommercielle radiostationer gøre i mellemtiden?"

Eric Hansen, formand SBS Radio, siger:

"Carina Christensen skal kigge på de urimelige vilkår i Danmark, når der er tale om afgifter til KODA og Gramex. Det er urimeligt, at de påkrævede minimumsbetalinger betyder, at en kanal som Nova FM skal omsætte for mere end 250 mio. kr. før, der er penge til at betale for musikken. Der er ikke noget, vi hellere vil, end at betale kunstnerne en procentdel af vores omsætning. Det er helt rimeligt. Men sidste år omsatte TV 2 Radio for 22 mio. kr. og skulle betale 20 mio. kr. i afgifter. The Voice har i 20 år frem til 2004 været den største kommercielle radio i Danmark og er aldrig kommet over minimumsbetalingen. Jeg håber, at den nye minister vil slå i bordet."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -