Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Kritisk rapport om DAB
Onsdag 15. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I en ny kritisk rapport fra det britiske kulturministerium, kaldet 'Digital Radio Switchover – what is in it for consumers?', sættes der nu spørgsmålstegn ved en række forhold omkring en mulig overgang til DAB. I rapporten kaldes en overgang fra FM til DAB i 2015 for "alt for tidlig."
Rapporten er udarbejdet for det britiske kulturministerium af Consumer Expert Group og fremkommer med en række anbefalinger.

Først og fremmest slås det fast, at det haster med en fuldstændig cost benefit analyse set fra et forbrugersynspunkt. Det er afgørende, at det gøres klart, hvilke fordele der måtte være for forbrugerne , inden der fastsættes et tidspunkt for skift fra FM til DAB.

Rapporten peger på, at når der sammenlignes analog og digital radiolytning, så skal kun DAB-lytning tælles med, således at lytning via nettet og digital-tv ikke tælles med som digital radiolytning.

Forslaget om at FM-båndet skal erstattes af DAB i det øjeblik, hvor 50 pct. af al radiolytning sker på digitale platforme er forkert. I rapporten anbefales, at en overgang fra FM til DAB først sættes i gang når den analoge lytning er nede på 30 pct., og tidligst to år efter at DAB er blevet standard i alle nye biler.

Der stilles spørgsmålstegn ved, hvad der skal ske med de millioner af FM-radioer, som vil blive udskiftet med DAB-radioer.

Hovedvægten skal iflg. rapporten ikke lægges på at få prisen ned på DAB-radioer med mindre lydkvaliteten og funktionaliteten på billige DAB-radioer kommer op på niveau med analoge FM-radioer. Og så mener rapporten, at det er vigtigere at få de grundlæggende funktioner på radioerne til at virke godt - frem for at udvikle nye avancerede funktioner.

Både BBC og de kommercielle bør tilbyde nyt og mere spændende indhold på DAB.

Endelig anbefaler rapporten, at alle digitale radioer - så hurtigt som muligt - skal være DAB+ radioer, således at de bliver mere fremtidssikre.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -