Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sender 'Den Store Østuge' fra mandag
Torsdag 3. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I næste uge sætter P1 fokus på de mange østeuropæere, der arbejder i Danmark.


De plukker vores jordbær og hiver kartoflerne op af jorden. De sætter vores boliger i stand, leverer morgenavisen og samler vores tomme flasker. Alligevel er det de færreste danskere, der kender østarbejderne i Danmark. Det vil P1 søge at råde bod på i næste uge.

Fra mandag den 7. februar vil P1 Morgen, Reportagen, P1 Feature, P1 Debat og DR1's nye dokumentarprogram 'Bag Facaden' fokusere på eksempelvis polakkerne, letterne, ukrainerne og rumænerne, der arbejder i Danmark under meget forskellige vilkår.

Internt i DR går tiltaget navnet 'Den Store Østuge'

"Den journalistiske drivkraft har været et forsøg på at sætte ansigt på nogle af de mennesker, vi er afhængige af, men aldrig møder. Og det selv om de ligner os og har overtaget en række servicefunktioner i Danmark," siger Tor Arnbjørn, der er redaktionschef på DR Debat og P1 Morgen.

En del af fokus vil også være på, hvordan vi behandler dem, hvilke konsekvenser, indvandringen har for vores moral og meget mere.

"Vi havde troet, at det var en svær verden at komme ind i, men faktisk har det vist sig forbavsende let. Og de har gerne villet tale med os. Vi har både mødt østarbejderne i Danmark og på de steder, hvor de kommer fra," forklarer Tor Arnbjørn.

Den første dag i østugen - på mandag den 7. februar - møder Reportagen på P1 klokken 12.43 for eksempel bulgarerne, der boede i en kælder i et år, og P1 Morgen har besøg af Jan Mathiesen fra 3F, der fortæller om nogle af de historier, som fagforeningen oplever.

Senere på ugen - nemlig onsdag over middag - bliver P1 Debat sendt i en specialudgave fra Poznan i Polen, hvor europaparlamentarikerne Jens Rohde (V) og Emilie Turunen (SF) debatterer med polske danskstuderende. Og torsdag den 10. februar og torsdag den 17. februar afslører 'Bag Facaden' på DR1, hvordan danske arbejdsgivere udnytter polsk arbejdskraft og tilbyder timelønninger på ned til 16 kroner, og hvordan bander af østeuropæiske lommetyve har organiseret sig i mange danske byer.

"Der er ingen tvivl om, at det giver større journalistiske muskler, at vi har puljet kræfterne mellem de forskellige redaktioner og samlet det til en temauge. Det er ambitionen, at vi skal have mere af den slags i den kommende tid," siger Tor Arnbjørn.

Faktisk har arbejdet med ugen om østarbejderne i Danmark givet så meget stof, at der også både i denne uge og i uge 7 bliver sendt flere indslag i P1 Morgen og P1-reportager om både polakker, rumænere og såkaldte eurobørn, der bliver efterladt hjemme hos en slægtning eller en nabo i for eksempel Ukraine, mens mor og far tager til Danmark for at arbejde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -