Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Noordzee er nu Q-Music
Torsdag 1. september 2005
Af Poul Foged
 
I aftes kl. 20.30 lød startskuddet for den nyeste radiostation i Nederlandene: Q-music. Stationen var indtil i går Noordzee FM. De nye belgiske ejere satser hårdt på det nye marked med Veronica-DJ Jeroen Van Inkel i spidsen. Musikprofilen har en skarpere kant end Noordzee, og så skal der snakkes mindre, lover man fra Q-music. I Belgien har man indenfor det seneste år fordoblet lyttertallene. Noordzee FMs sidste lyttertal offentliggøres iøvrigt i dag i Nederlandene.
Det var den 23. maj at det blev offentliggjort, at Talpa havde overtaget Radio 538, med det resultat at man lovgivningsmæssigt var nødsaget til at afhænde Noordzee FM. Køberne var De Persgroep, der med stor held har drevet Q-music i Belgien. Det blev i løbet af kort tid tydeligt, at de nye ejere ønskede en ny profil, og dermed også et helt nyt navn til stationen.

Noordzee FM blev i sin tid startet som en radiostation med hovedvægten på nederlandsk musik, deraf navnet Radio Noordzee National. Ejerne var udgiverselskabet Strengholdt og navnet var da også velvalgt. Det var Strengholdt der i sin tid ejede offshore stationen Radio Noordzee International. Siden blev stationen som bekendt købt af Talpa og skiftede navn til Noordzee FM. Ved frekvensfordelingen i 2003 fik radioen tildelt Sky Radios gamle frekvenspakke med dækning af de meste af nederlandene på frekvenserne 100.4, 100.5 og 100.7. Det er ikke mindst derfor, at mange mener at Q-music får succes.

Stort set alle studieværterne fra Noordzee FM har forladt stationen og er blevet erstattet af andre profiler, hvoraf den mest kendte er morgenvært, Jeroen Van Inkel, der overraskende er skiftet fra Veronica.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -