Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nej til ny lokalradio i Holstebro
Onsdag 15. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lokalradionævnet i Holstebro, Herning m.fl. kommuner har indtil videre stillet en ansøgning om ’Holstebro Hit FM’ i bero. Nævnet mistænker at tre erhvervsvirksomheder - Radio Viborg, TVR i Aalborg og Tanskibsrederiet - har bestemmende indflydelse i lokalradioen, og det er som bekendt forbudt i henhold til den gældende lovgivning.
”I den seneste mail til dig fremsendte jeg det forkerte dokument - det beklager jeg, og vil bede dig slette denne". Sådan indledes en e-mail fra Niels Mejlholm, administrationschef ved Aalborg TVR, til Lone Munk Jensen, sekretær for Nævnet for Lokalradio og TV i Herning, Holstebro mv. E-mailen er dateret 26. marts i år.

Det "forkerte dokument", sendt via e-mail dagen før, er en såkaldt overenskomst mellem kommanditisterne bag den planlagte nye lokalradio i Holstebro, Holstebro Hit FM, og ud fra den tyder det på at erhvervsvirksomheder kan få såkaldt "bestemmende indflydelse" på driften af den nye radio, og den går ikke i følge § 44 i loven om radio- og fjernsynsvirksomhed, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Men offentlige instanser kan ikke bare rive oplysninger og dokumenter i stykker, når de først er landet på skrivebordene, skriver avisen videre. Og lokalradionævnet er endt med at være så meget i tvivl om konstruktionerne bag Holstebro Hit FM, at man indtil videre har stillet radioens ansøgning på stand-by.

Siden har radiofolkene i andre papirer forsøgt at understrege over for Nævnet for Lokalradio og TV, at overenskomstens ordlyd ikke er gældende, eller i hvert fald er blevet misforstået.

Hos Holstebro Hit FM-folkene gør man alt for at bagatellisere sagen: ”Det er en formalitet. En misforståelse, som vi blot skynder os at korrigere”, siger Niels Mejlholm fra Aalborg TVR til Dagbladet.

Sagens kerne er, hvem der har magten i kommanditselskabet Mediahuset Radio K/S med adresse i Hammerum lige udenfor Herning. De fire kommanditister er Tankskibsrederiet Herning A/S, Aalborg TVR, Kommanditselskab, Radio Viborg A/S, og Vitta Lysgaard fra Herning, som har markante interesser i Tankskibsrederiet. Tankskibsrederiet og Vitta Lysgaard som privatperson har hver indskudt knap to millioner kroner i kommanditandele. Aalborg TVR har indskudt en million, mens Radio Viborg har indskudt lige godt tre millioner kroner. I alt otte millioner kroner.

Den overenskomst, som ved en fejl blev sendt til Nævnet for Lokalradio og TV, tolkede nævnet sådan, at erhvervsvirksomhederne - altså de to mediehuse i Aalborg og Viborg samt Tankskibsrederiet - kunne få bestemmende indflydelse på indholdet af den nye lokalradio. Simpelthen fordi de tre erhvervsvirksomheder ejer 75 procent af kapitalen i kommanditselskabet. Og fordi den fejl-fremsendte overenskomst ifølge papirene skal gå FORUD for vedtægterne.

Siden har Mediahuset Radio K/S imidlertid fremsendt andre papirer som viser, at man reelt vil give Vitta Lysgaard veto-ret på generalforsamlingerne. Blandt andet ved at kommanditandele tilhørende Tankskibsrederiet Herning A/S ingen stemmeret skal have.

Graver man et spadestik dybere, viser sagen imidlertid samtidigt, at lovgivningen på området efterhånden har meget svært ved at matche virkeligheden i medieverdenen anno 2002. Loven tager stadig langt hen af vejen afsæt i en idé om lokalradioer som græsrods-foretagender, konstaterer dagbladet Holstebro-Struer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -