Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forbud mod networking ophæves
Mandag 13. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De lokale radiostationer kan se frem til langt mere liberale regler, hvis rege-ringens oplæg til ny mediepolitisk aftale vedtages. Radioer vil i højere grad fremover kunne eksistere som almindelige erhvervsvirksomheder – bl.a. vil de eksisterende begrænsninger vedrørende networking blive ophævet, de nuvæ-rende krav om lokal tilknytning bliver også afskaffet, men der er ikke umiddel-bart udsigt til store forbedringer i sendeforholdene her og nu.
Kulturminister Brian Mikkelsen lægger i regeringens forslag til en ny medieaftale op til, at der kun i enkelte, konkrete tilfælde vil være muligt at få forhøjet sendestyrken for lokale radiostationer. Baggrunden er at der samtidigt pågår nabolandskoordinering af nye frekvensplaner.

Oplægget lægger op til, at det gældende forbud mod, at erhvervsvirksomheder kan have bestemmende indflydelse i selskaber, som har tilladelse til lokale programvirksomhed, ophæves. Samme vej ryger bestemmelsen om at samme person kan indgå i ledelsen af mere end én lokal radio- og tv-station. Der vil heller ikke fremover være noget krav om at et flertal i bestyrelsen skal være bosiddende i lokalområdet.

Reklamereglerne i radio- og tv vil iflg. udkastet blive lempet, således at de så vidt muligt svarer til minimumsreglerne i EU-direktivet ”tv uden grænser”.

Endeligt lægges der op til en uafhængig undersøgelse af grundlaget for en evt. replanlægning af frekvensanvendelsen på FM-båndet i Danmark – på samme måde som det er sket i Nederlandene – men det vil i givet fald først ske når arbejdet i den på radionyt.com tidligere omtalte tværministerielle arbejdsgruppe er afsluttet.

En eventuel replanlægning af FM båndet i Danmark vil – hvis den bliver aktuel – tage udgangspunkt i at styrke sendemulighederne for eksisterende og kommende lokalradioer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -