Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR taler ikke med indvandrere
Tirsdag 4. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ikke nok med at DR fra udgangen af december agter at indstille de daglige nyhedsudsendelser for flygtninge og indvandrere – nu viser en undersøgelse fra Ugebrevet A4 også, at de danske medier stort set aldrig bruger indvandrere som kilder i de dansksprogede nyhedsudsendelser. For Radioavisen kl. 12 er der tale om, at 98.6 pct. af alle indslag ikke bruger indvandrerkilder.
Selv om medierne igen og igen taler og skriver om integration, så er det stort set aldrig med indvandrerne selv som kilder. I Danmark er indvandrerne nemlig nogle man taler om, ikke nogle man taler med. Heller ikke i medierne. Sådan skriver dagbladet Information mandag.

Det er analysebureauet PMA, der har fortaget en undersøgelse for Ugebrevet A4 i uge 37. Den viser at ud af 8.612 avisartikler og 273 indslag i radio og tv, var der kun i 50 indslag tale om indslag eller artikler med en eller flere indvandrerkilder.

”Danske journalister er ikke bevidste om, at indvandrere er lige så meget samfundsborgere som alle andre. Så de bliver ikke en del af det, du kan kalde mainstream-billedet af borgere, fordi journalisterne er vant til, at indvandrere er genstand for et problem. De færreste journalister er klar over, at den journalistik de laver, bliver ved med at reproducere indvandrere som et problem for samfundet”. Det siger Mustafa Hussain, der er sociolog og lektor på Roskilde Universitetscenter.

Formand for Foreningen for Etnisk Ligestilling, Uzma Ahmed Andresen, peger på, at når der bliver talt om etniske minoriteter i medierne, så problematiserer man deres kultur, deres levevis, deres religion og deres familiemønster. Og det sker vel at mærke UDEN, at de selv får lov til at deltage.

Integrationsordfører for Venstre, Irene Simonsen, lægger ikke skjul på at hun mener at medierne svigter sin opgave med, at skabe en ordentlig balance. ”Pressen har ikke noget at være stolt af”, konkluderer hun.

I alt 69 indslag i Radioavisen er blevet undersøgt og kun i 1.4 pct. af indslagene medvirkede en eller flere indvandrere. I TV-avisen (kl. 21) stod det endnu mere grelt til – her var der kun indvandrere med i 0.8 pct. af indslagene. TV 2 Nyhederne klarede sig bedst med 2.5 pct.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -